Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Μεθοδεύουν αποφυλάκιση Κουφοντίνα

Από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν εν κρυπτώ μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου.
Όταν αυτή, τελικά, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να την αποκαλύψει μέσω Twitter, επιτεθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό για αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση του δολοφόνου της «17 Νοέμβρη», τη στιγμή μάλιστα που η χώρα θρηνεί τόσα θύματα.

Στην Πειραιώς θέλουν να αναδείξουν τις κρυφές συνεννοήσεις και συναλλαγές της κυβέρνησης τόσο με τον Κουφοντίνα όσο και με τους υποστηρικτές του, όπως τον «Ρουβίκωνα». Πάντως, αν και η κυβέρνηση αρνείται κάθε ανάμειξη «δείχνοντας» για την απόφαση την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι το «πράσινο φως» για τη μεταφορά Κουφοντίνα δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν σε αυτή προσπάθεια για σύντομη αποφυλάκιση του Κουφοντίνα, καθώς στις αγροτικές φυλακές η μία ημέρα φυλάκισης μετράει για δύο.
Η μεταγωγή Κουφοντίνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Με οργισμένη ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Τwitter, η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για χαριστική ρύθμιση.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Αυγενάκης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση μεριμνά για την πιο γρήγορη αποφυλάκιση του αμετανόητου εκτελεστή Κουφοντίνα, στέλνοντάς τον σε φυλακές “πολυτελείας”». Ο Μάκης Βορίδης σημειώνει ότι στην κυβέρνηση «τους ενδιαφέρει να περνάνε καλά οι φίλοι τους, ο Κουφοντίνας και οι τρομοκράτες της Άκρας Αριστεράς».

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και η Αλεξία Μπακογιάννη υποστηρίζοντας ότι «ο Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται»

Αιφνιδίασε το Δικαιοσύνης ο Κυριάκος

Στο μεταξύ, ταραχή επικράτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ουσιαστικά αποκάλυψε τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στην… Αγροτική Φυλακή στο Βόλο, εν μέσω της εθνικής τραγωδίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αιφνιδιάστηκε, και αμέσως άρχισε «έρευνα» για να διαπιστώσει πώς έμαθε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη μεταγωγή Κουφοντίνα στο Βόλο, καθώς εκτιμούν ότι η διαρροή έγινε εκ των έσω.
Η ταραχή φάνηκε και από την εξαιρετικά ενοχλημένη ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης λίγη ώρα αργότερα. Στις 2 από τις 5 σύντομες παραγράφους επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «τυμβωρυχία». Ως προς την ουσία, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό πραγματοποιήθηκε καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα προορίζεται να γίνει αποκλειστικά φυλακή υποδίκων, ότι «τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα», και ότι η μεταγωγή σε αγροτική φυλακή «δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση».
Είχε προηγηθεί αίτημα του Κουφοντίνα, προφανώς ως μελισσοκόμου, και η αρμόδια υπηρεσία το δέχτηκε χωρίς καν να εκτιμήσει το ποινικό μητρώο του.
Ο Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή κάθειρξης 11 φορές ισόβια συν 25 χρόνια, έχει ήδη πάρει τρεις 48ωρες άδειες, ενώ σε λίγα χρόνια θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με βάση τις ευνοϊκές συνθήκες του Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα.
Έχει ήδη εκτίσει 16 χρόνια και θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης στα 19 με 25.

Φ.Κ. – Ε.Μ.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα