Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Άνοιξε ο δρόμος για τις ευθύνες υπουργών

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανέβαλε επί τρεισήμισι χρόνια την εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό.

Εντείνει την πίεσή του προς την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιώντας την «γκάφα Κοντονή», ο οποίος ζήτησε με παραγγελία του στον εισαγγελέα τον έλεγχο πολεοδομικών ευθυνών για την τραγωδία.
Με την αποκάλυψη εγγράφων από τη Νέα Δημοκρατία για την εμπλοκή των κ.κ. Βούτση και Κουρουμπλή, οι οποίοι ως υπουργοί Εσωτερικών αποφάσισαν την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, ενεργοποιείται επί της ουσίας ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το θέμα έρχεται στη Βουλή.
«Έπεσαν στο λάκκο που έσκαψαν οι ίδιοι», λένε στην Πειραιώς.
Και αυτό, γιατί στην προσπάθειά του το Μέγαρο Μαξίμου να συγκαλύψει τις ευθύνες των υπουργών του για τους εγκληματικούς χειρισμούς τους, που μετέτρεψαν σε εκατόμβη το Μάτι της Αττικής, επιχείρησαν να μεταφέρουν τη συζήτηση στις πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες, που συντελέστηκαν σε παρελθόντα χρόνο.
Γι’ αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέταζε μόνο τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί επιπλέον από ποιους, με πράξεις ή παραλείψεις τους, εμποδίστηκε η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές. Όμως, έτσι έρχονται ενώπιον των ευθυνών τους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., με «εξαιρετικά επείγον» αίτημά του στις 17/2/2015, ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.
Στις 29/10/2015, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη Δημοτική Ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.
Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανέβαλε επί τρεισήμισι χρόνια την εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό.

Αλλά και δύο άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι στο στόχαστρο της Πειραιώς. Ο ένας είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, και ο άλλος ο Γιώργος Σταθάκης.
Επίσης, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του αρμόδιου τομεάρχη της, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η Ν.Δ. ζητά την αναβάθμιση της δικαστικής έρευνας.

Καθημερινές οι επισκέψεις Μητσοτάκη

Οι καθημερινές επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όλο αυτό το διάστημα κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν αποτελούν άλλον έναν μοχλό πίεσης που σφίγγει τον κλοιό προς την κυβέρνηση.
Στην Πειραιώς θέλουν να δείξουν ότι ο πρωθυπουργός είναι εξαφανισμένος, ενώ ο κ. Μητοστάκης βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Μάτι, συνομίλησε με τους πολίτες, επισκέφτηκε τους εγκαυματίες στον «Ευαγγελισμό» και στο Νοσοκομείο Παίδων, και συνέχισε τις επισκέψεις του στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair στην Ελευσίνα, και στο Πυροφυλάκιο Βύρωνα.
Σε αντίθεση, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απών. Ακόμη και η επίσκεψή του στο Μάτι, έγινε αφού πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα από την τραγωδία, και «σαν τον κλέφτη, και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον», όπως λένε στην Πειραιώς.

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα