Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Με ένα διορισμό όλα διορθώνονται! – του Β. Χιώτη

Τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη όσων χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές έκρυβαν μια θλιβερή έκπληξη.
Μεταξύ των ρυθμίσεων που εξήγγειλε το Μέγαρο Μαξίμου για την στήριξη των πληγέντων ήταν και το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο, των συγγενών που έχασαν τους ανθρώπους τους στο Μάτι.
Για να φτάσει η κυβέρνηση σε αυτό το σημείο, δύο τινά συμβαίνουν: ή τα έχει εντελώς χαμένα ή πιστεύει ακόμα πως ο διορισμός στο Δημόσιο, μπορεί να θεραπεύσει κάθε συναίσθημα αγανάκτησης και να διαγράψει κάθε παράλειψη και ολιγωρία.
Ό,τι και από τα δύο να συμβαίνει, το σίγουρο είναι πως αυτή δεν είναι η Αριστερά.
Τέτοιο ακραίο παράδειγμα απόπειρας εκμαυλισμού δεν έχουμε συναντήσει τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση.
Δεν μπορεί να υπάρχει ανθρώπινο μυαλό που να πιστεύει πως η γυναίκα που θρηνεί τον άνδρα της και δεν τον έχει κηδέψει ακόμα, ή ο άνδρας που θρηνεί τη σύντροφό του, ή τα παιδιά του, θα ξεχάσει τα εγκλήματα που έγιναν επειδή μπορεί στο μέλλον, να διοριστεί στο υπουργείο Γεωργίας ή στα γραφεία της ΔΕΗ.
Δεν μπορεί να υπάρχει ανθρώπινο μυαλό που να νομίζει πως οι κάτοικοι, που ακόμα δεν μπορούν να κοιμηθούν ακούγοντας τις κραυγές εκείνων που χάθηκαν αναζητώντας το δρόμο προς την θάλασσα, θα συγχωρέσουν όσους τους έφεραν την Τρίτη σε αυτή την κατάσταση, επειδή κάποιος γνωστός τους θα βρει έναν μισθό, μπαίνοντας από το «παράθυρο» στο Δημόσιο, παρακάμπτοντας τους χιλιάδες νέους που τρώνε τα νιάτα τους κυνηγώντας διπλώματα και μεταπτυχιακά.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει εκεί. Εξακολουθεί να πιστεύει πως το όνειρο κάθε Έλληνα είναι ακόμα να διοριστεί στο Δημόσιο.
Στο Δημόσιο, που κανονικά μπορείς να διοριστείς μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Στο Δημόσιο, που ύστερα από 30 χρόνια παίρνεις ένα μισθό που σου φτάνει μόνο για να πληρώνεις τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ, και όταν αξιωθείς να φτάσεις σε ηλικία συνταξιοδότησης, μπορεί και να περιμένεις τρία χρόνια για να πάρεις μια κουτσουρεμένη σύνταξη που διαρκώς μειώνεται.
Στο Δημόσιο, που αν τα καταφέρεις να διοριστείς, ποτέ κανείς δεν θα σε αξιολογήσει, ούτε κανείς θα σε επιβραβεύσει αν είσαι εργατικός και φιλότιμος. Απλώς, θα παίρνεις ένα μισθό «βρέξει-χιονίσει» και θα κάνεις τον σταυρό σου «δοξολογώντας» εκείνον που σε διόρισε!
Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως με ένα διορισμό ξεχνιούνται όλα. Και για εκείνον που διορίζεται, αλλά και για ολόκληρη την οικογένειά του.
Διότι η κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων είναι η μόνη κατηγορία Ελλήνων από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει να ξαναπάρει την ψήφο τους. Και γι’ αυτό προσπαθεί αυτή την κατηγορία να τη μεγαλώσει όσο μπορεί.
Έχει χάσει οριστικά τους μισθωτούς. Έχει χάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έχει χάσει τους συνταξιούχους. Έχει χάσει τους νέους που τους καλόπιανε λέγοντας πως θα εξαλείψει τη γενιά των 751 ευρώ και τώρα αποσιωπά πως οι νέοι προσλαμβάνονται με μισθό 300 ευρώ.
Και επειδή του έχουν μείνει μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, θεωρεί, πλέον, πως το Δημόσιο είναι ο παράδεισος και πως όλοι αναζητούν μια θέση σ’ αυτόν!
Η νοοτροπία αυτή, είναι μια ακόμη απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την Αριστερά.
Η πραγματική Αριστερά στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο δημοκρατικό κόσμο, δεν κυνήγησε ποτέ τα αξιώματα, ούτε προσπάθησε να εξιδανικεύσει τα προνόμια και το προσωπικό συμφέρον.
Και σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν έπαιξε με τον ανθρώπινο πόνο…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα