Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Μητσοτάκης: Ο κατήφορος της Ελλάδας συνεχίζεται στην οικονομία

Με ένα αιχμηρό tweet σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς την «κατρακύλα» της Ελλάδας στον πίνακα με την ελκυστικότητα των εθνικών οικονομιών για τις επιχειρήσεις.

Οπως αποκαλύπτει η έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2019, η Ελλάδα έχασε 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στην 72η θέση επί συνόλου 190 κρατών, πέντε σκαλοπάτια χαμηλότερα από την περσινή «επίδοση» της 67ης θέσης. Πραγματική βελτίωση καταγράφεται μόνο στις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται στην 39η θέση, ενώ καταγράφεται επιδείνωση όσον αφορά στην καταχώρηση των ακινήτων, καθώς η διαδικασία έγινε ακόμα πιο γραφειοκρατική.

«Χάσαμε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019 της @WorldBank . Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός & εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως «πάμε καλύτερα» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα