Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο ραδιομέγαρο! – του Υπερθεματιστή

• Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του γενικού διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση, που με επιστολή του έδειξε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο της Αγίας Παρασκευής.
• Ο Μιχαλίτσης, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά της διοίκησης για την πολιτική που ασκείται στην ΕΡΤ.
• Στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο για «μηχανισμούς παραδιοίκησης όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός “λούμπεν πελατειακού συνδικαλισμού”». Μιλάει για αδιαφάνεια στο σχεδιασμό και την έγκριση του νέου οργανογράμματος, το οποίο χαρακτηρίζει «εξάμβλωμα που γυρίζει οργανωτικά την εταιρία μας στον προηγούμενο αιώνα».
• Παράλληλα, αναφερόμενος στο γενικό κανονισμό προσωπικού υποστηρίζει ότι υπάρχουν «διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».
• Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. της ΕΡΤ έχει να αντιμετωπίσει και τη δικαστική απόφαση για προσωρινή επιστροφή του Σπύρου Κρίμπαλη, που το ίδιο με ψήφους 3-2 είχε απομακρύνει από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου περιεχομένου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
• Είναι και αυτό ένα ακόμη δείγμα της προβληματικής λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα του διοικητικού συμβουλίου, που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, θα έβαζε τη δημόσια τηλεόραση σε νέα εποχή.
• Και ένα τελευταίο από την Αγία Παρασκευή. Ο Κώστας Αρβανίτης σε πρώτη φάση θα επιστρέψει στο ραδιομέγαρο μόνο ως παρουσιαστής ενημερωτικού μαγκαζίνο, υπό τον τίτλο «Άλλη διάσταση», που θα προβάλλεται καθημερινά από τις 13.00-15.00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.
• Το σενάριο αξιοποίησής του και σε κάποια διοικητική θέση, για την ώρα εγκαταλείπεται, καθώς προέκυψαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ραδιομεγάρου. Με λίγα λόγια, στην ΕΡΤ αυτή την εποχή «κολλάει γάντι» η ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»…
• Μεγάλο ντόρο, αλλά όχι και νούμερα, έχει κάνει το «Game of love» του ΑΝΤ1, για το οποίο ακούστηκαν αρνητικές κριτικές, ακόμη και από άλλες εκπομπές του καναλιού.
• Ένα «πουλάκι» που πετάει πάνω από το Μαρούσι μού «κελάηδησε» πως η διοίκηση του καναλιού, ασπαζόμενη το δόγμα «και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση», δεν απαγόρευσε τα επικριτικά σχόλια, καθώς κρίνεται ότι αυτά βοηθούν στην αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από το reality και αισιοδοξούν ότι θα γυρίσουν τον… τροχό της τηλεθέασης.
• Το ίδιο «πουλάκι» μού είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, κάποιοι εισηγούνται τη μεταμεσονύχτια προβολή επεισοδίου με πιπεράτες σκηνές, κατάλληλες μόνο για ενήλικες…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα