Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Μπάζουν» σχεδόν όλοι οι φάκελοι – του Υπερθεματιστή

Μπάζουν από παντού, μαθαίνω, σχεδόν όλοι οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Και στην καλύτερη από τις 6 αιτήσεις μπορείς να βρεις κενά», λέει μέλος του συμβουλίου, που τονίζει ότι καθημερινώς ζητούν από τα κανάλια να στείλουν συμπληρωματικά στοιχεία.
• Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τα στελέχη του ΕΣΡ είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι φάκελοι έχουν μεγάλα κενά που αφορούν την προέλευση των χρημάτων των υποψηφίων, ή ακόμη και την ταυτότητα κάποιων μετόχων των εταιριών που διεκδικούν άδεια.
• Μάλιστα, από εκεί που στο ξεκίνημα της διαδικασίας ακουγόταν ότι το πιθανότερο είναι ο ένας από τους έξι υποψήφιους να κοπεί, τελευταία ακούγονται πολλά και για δεύτερη υποψηφιότητα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και ενδέχεται να απορριφθεί.
• Και μια και είμαστε στα του ΕΣΡ, να σας πω ότι δεν είναι μόνο ο ΣΚΑΪ που έχει παρέμβει ζητώντας από το συμβούλιο να διακόψει τη λειτουργία του MEGA και να μην εγκρίνει το αίτημα για μετατροπή του σταθμού σε θεματικό.
• Μαθαίνω ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη κανάλι που έχει παρέμβει προφορικά, και δεν αποκλείεται τη Δευτέρα που θα εξεταστεί το αίτημα του MEGA να στείλει και αυτό επιστολή ανάλογου περιεχομένου με αυτή τη ΣΚΑΪ. Και κάτι σημειολογικό. Η απόφαση για το Μεγάλο Κανάλι θα ανακοινωθεί λογικά μία ημέρα μετά την εξέταση του αιτήματος, δηλαδή Τρίτη και… 13!
• Αρκετός λόγος έγινε την εβδομάδα που πέρασε με την γκάφα σε τίτλο τηλεγραφήματος του ΑΠΕ σε θέμα που αφορούσε τις κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.
• Ο υπεύθυνος που απολύθηκε λέγεται ότι διατηρεί σάιτ που απευθύνεται σε ακροδεξιό κοινό, και το οποίο διαχειρίζεται ταυτόχρονα με την εργασία του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Φαίνεται ότι ο επίμαχος τίτλος ήταν το σχόλιο που ήθελε να ανεβάσει στο σάιτ του για το θέμα, και από κεκτημένη ταχύτητα το ανέβασε στο ΑΠΕ, και μάλιστα σαν τίτλο…
• Σε μεγάλο κανάλι που φέτος δεν του «βγαίνει» τίποτα, έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά και έχουν βάλει στο στόχαστρο δύο από τα κορυφαία ονόματα ανταγωνιστή, που με μικρότερο μπάτζετ από το δικό τους, τους κερδίζει στη μάχη της τηλεθέασης.
• Για την ώρα κάποια επαφή με τους «στόχους» δεν έχει γίνει, αφού θέλουν να δουν τι μπορούν να τους προσφέρουν για να τους δελεάσουν περισσότερο. Περισσότερα για το θέμα θα έχουμε σύντομα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση