Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Μπορεί
ο κάθε βουλευτής
να λέει ό,τι του
κατεβαίνει στο κεφάλι;
– του Ι. Χασαποπουλου

Πώς γίνεται ένας βουλευτής που με την ψήφο του στηρίζει την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία να σηκώνεται το πρωί, να πηγαίνει καλεσμένος σε μια τηλεοπτική εκπομπή, και να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι;
Πώς γίνεται ένας Έλληνας βουλευτής να ακυρώνει τις διπλωματικές προσπάθειες του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, και το μόνο που να δέχεται είναι απλές επιπλήξεις από το κόμμα του;
Τα όσα είπε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων αξιωματικών με Τούρκους δεν είναι απλές κουβέντες σε υποθετικά σενάρια, όπως ο ίδιος θέλησε να τα παρουσιάσει.
Είναι φράσεις τις οποίες θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν όταν τα πράγματα με τους 2 Έλληνες αξιωματικούς φθάσουν στο απροχώρητο.
Όταν θα κυλούν οι μήνες και η Άγκυρα δεν θα απελευθερώνει τους δύο Έλληνες, τότε θα καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση πόσο μεγάλη ζημία τις έχουν κάνει αυτές οι εύκολες κουβέντες καφενείου.
Το πρόβλημα, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται.
Μήπως κάτι ανάλογο δεν έγινε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στο θέμα των Θρησκευτικών και της Εκκλησίας, στο θέμα των προσφύγων, ή της βίας στα γήπεδα και τη δράση των κουκουλοφόρων;
Στην κυβερνητική πλειοψηφία οι παραφωνίες και διαφοροποιήσεις βουλευτών θεωρούνται υγιής έκφραση διαφορετικών απόψεων.
Κοινώς, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία, γιατί γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται και πολύ για να ανεξαρτητοποιηθεί ένας βουλευτής και να χαθεί η δεδηλωμένη.

Όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με την υπόθεση των Σκοπίων και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, τα επεισόδια στα γήπεδα, έδειξαν και το μεγάλο χάσμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους ΑΝ.ΕΛ.
Σε σημείο, μάλιστα, πολλοί να αναρωτιούνται πότε είναι η ώρα για να παραιτηθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί ένας βουλευτής, και για ποιον λόγο.
Η απάντηση για τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι:
ΠΟΤΕ και για κανέναν λόγο!
Μπορείς να διαφωνείς για το όνομα Μακεδονία και για τους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών.
Μπορείς να βγαίνεις ανοιχτά να το δηλώνεις ότι δεν θα το ψηφίσεις, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθείς.
Και το καταπληκτικό είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝ.ΕΛ. θεωρούν φυσιολογικό να μην προκηρυχθούν εκλογές αν δεν υπερψηφιστεί από τη Βουλή η συμφωνία για τα Σκόπια.
Ακόμη και σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει εθνική συναίνεση, κυριαρχεί η επιβίωση του κόμματος.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. αλληλοκατηγορούνται δημοσίως και χαρακτηρίζουν οι μεν τους δε ως ακροδεξιούς και ακροαριστερούς. Και όμως, είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα!
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα της βίας στα γήπεδα και τα όσα έγιναν στην Τούμπα, στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. βγήκαν και στήριξαν ανοιχτά τον μεγαλομέτοχο κ. Σαββίδη κατηγορώντας την κυβέρνηση, που ήταν στριμωγμένη και δεν ήξερε τι να πρωτοκάνει.
Κανείς δεν ενοχλείται και κανείς δεν συγκινείται.
Άλλωστε, το θέμα των Σκοπίων δεν θεωρείται σοβαρός λόγος για να παραιτηθεί κάποιος που διαφωνεί. Ούτε η σύλληψη και κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, είναι λόγος για παραίτηση κανενός.
Και η ζωή συνεχίζεται…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα