Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ : Η πιο σημαντική χρονιά

Μία πετυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, ο Όμιλος Μυτιληναίος θα μετατραπεί σε έναν οργανισμό ευρωπαϊκού επιπέδου, επισήμανε   ο πρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας πως ο μετασχηματισμός θα είναι μια κολοσσιαία αλλαγή.

«Στα αποτελέσματα του εξαμήνου τον Αύγουστο θα σας μιλήσω ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νέου ομίλου και   είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα ικανοποιήσουν εσάς και τους μετόχους», είπε  την Τρίτη 28 Μαρτίου, κλείνοντας το conference call   ο κ. Μυτιληναίος , σημειώνοντας πως το 2017 θα είναι η πιο σημαντική χρονιά για τον όμιλο, με τις θυγατρικές   να δουλεύουν εντατικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους μετόχους.

Συνεχίζοντας , ο επικεφαλής του Ομίλου υπογράμμισε ότι με το μετασχηματισμό αναμένεται στο νέο σχήμα που θα προκύψει κύκλος εργασιών της τάξης του 1,5 δις ευρώ, κέρδη EBITDA 300 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ, με την πορεία της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντας έτους , να επιβεβαιώνει ότι τα αποτελέσματα φέτος θα είναι κοντά στις πρόβλεψεις που έγιναν   τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τον επιμέρους τομέα της μεταλλουργίας, ανέφερε ότι το 2016 η δραστηριότητα αυτή , παρουσίασε μεικτή εικόνα , καθώς το έτος ξεκίνησε μεν αρνητικά στο πρώτο ήμισυ , ωστόσο στο δεύτερο μισό έκλεισε θετικά, ενώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη ΔΕΗ, μειώθηκε ο ΕΦΚ στο αέριο και η εξέλιξη της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου, τελικά ευνόησε τον όμιλο.

Για το νέο πρόγραμμα μείωσης του κόστους, «The best» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη , είπε πως αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω το κόστος κατά 100 -150 δολάρια τον τόνο, προσπάθεια εξαιρετικά   δύσκολη , καθώς πλέον δεν υπάρχει λίπος, σημειώνοντας πως εάν επιτύχει   αυτή τη νέα μείωση, τότε η «Αλουμίνιο» θα κατορθώσει να παρουσιάζει μικρότερο κόστος από της βιομηχανίες της Μέσης Ανατολής.

Εξετάζοντας  το ενδεχόμενο να υπάρξει αντιστάθμιση για την παραγωγή του 2018, ο κ. Μυτιληναίος διευκρίνισε   ότι παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στην αγορά και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις ,εφόσον κριθεί αναγκαίο. Αναφερόμενος στον τομέα της ενέργειας , εξήγησε πως ο όμιλος πέτυχε ανάπτυξη και αύξηση  του μεριδίου αγοράς στην προμήθεια το 2016, επιτυγχάνοντας   και μια πολύ σημαντική εμπορική συμφωνία με την Cosmote και την αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός, ενώ το 2018 θα έχει ολοκληρώσει την επένδυση ύψους 250 εκατ.ευρώ για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου 201MW ΑΠΕ .

Μάλιστα , σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο   συμμετοχής του Ομίλου σε διαγωνισμό για την απόκτηση μονάδων της ΔΕΗ επισήμανε πως «τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ζήτησαν στο πλαίσιο διαφόρων αποκρατικοποιήσεων να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας. Σε όλες τις περιπτώσεις αρνηθήκαμε να κάνουμε σχόλιο, μέχρις ότου υπάρξει κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι. Λέγονται πολλά για τις ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβανομένων και των λιγνιτών και των υδροηλεκτρικών. Εμείς θα δηλώσουμε τις προθέσεις μας μόλις έχουμε κάτι συγκεκριμένο από την κυβέρνηση. Μέχρι τότε δε θα πούμε τίποτα».

Καταλήγοντας , ο πρόεδρος του Ομίλου μιλώντας για τη ΜΕΤΚΑ τόνισε πως η εταιρία   επηρεάστηκε από το ασταθές περιβάλλον στη Μέση Ανατολή, και περνώντας τη   φάση του μετασχηματισμού , συνεχίζει   την προσπάθεια διαφοροποίησης τόσο σε επίπεδο εργασιών όσο και σε επίπεδο γεωγραφικής δραστηριοποίησης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα