Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΔ: πλήγμα στο θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης η επιλογή του νέου προέδρου Α.Πάγου

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επιλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο άφησε η ΝΔ κάνοντας λόγο για «αναμφισβήτητο πλήγμα στο θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τρεις μήνες και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η Κυβέρνηση προχώρησε, με μεγάλη καθυστέρηση, τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία επιλογής ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού και αδιαφανών διεργασιών, με ουσιαστικό αποτέλεσμα, την παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με όλα τα παραπάνω, προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης».

Επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο μετά από περίπου τρεις μήνες από την συνταξιοδότηση της Βασιλικής Θάνου ο νέος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτης, κύριος Βασίλειος Πέππας.

Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ο κ. Πέππας έλαβε 4 ψήφους από τους βουλευτές, η άποψη των οποίων αν και δεν είναι δεσμευτική για το υπουργικό συμβούλιο τελικά τον ανέδειξε σε ένα από τα φαβορί. «Διαχρονικό επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών και της πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με αυτές τις λίγες λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θέμα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το έργο τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Πέππα ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Μαρία Γαλάνη, Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση