Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΔ : Στόχος να εγγραφούν 1000 εθελοντές δότες μυελού των οστών

Με στόχο να εγγραφούν, 1000 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη το Σεπτέμβριο, ξεκίνησε μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του κόμματος, μέσω της κινητοποίησης των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα.

«Θα ενεργοποιήσουμε και θα ενισχύσουμε το θεσμό των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, παρέχοντας   κίνητρα στις Μ.Ε.Θ. για τον εντοπισμό δοτών και θα παρακολουθούμε τις επιδόσεις   τους από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων», είπε τον προηγούμενο μήνα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη Μαρέβας Γκραμπόφσκι, και της γραμματέας Ποιότητας Ζωής   Ξένιας Παπασταύρου, που διοργάνωσε την εκδήλωση, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Win Cancer.

Απόλυτη υποστήριξη της ΝΔ στο έργο του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα

Συνεχίζοντας ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο έργο των φορέων εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, ανέπτυξε την πολιτική του κόμματος   για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων.  Ειδικότερα έδωσε έμφαση στη θεσμική και διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προώθηση της δωρεάς ιστών και οργάνων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα λοιπά μέλη του προσωπικού των ΜΕΘ, αλλά και την εποπτεία των μονάδων μεταμόσχευσης και την ενίσχυση του επιπέδου μεταμοσχεύσεων στη χώρα.

Να υπάρξει  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών

Μάλιστα, στην εκδήλωση μίλησε και η κ. Γκραμπόφσκι, η οποία τόνισε την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών. Ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και η ίδια είναι ήδη εθελοντές δότες μυελού των οστών και προέτρεψε τους παριστάμενους να κάνουν το βήμα και να γίνουν εθελοντές δότες. Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η κ. Παπασταύρου,   η οποία υπογράμμισε ότι κάθε πολιτικός φορέας μπορεί και οφείλει να δραστηριοποιείται σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΝΔ και όχι μόνο παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και μίλησαν για τη δράση τους.

Συνεχίζει το όνειρο του Δημήτρη Σιάχου σημαντικό στέλεχος της ΝΔ

Συγκεκριμένα, εκτός από τον πρόεδρο του Ελληνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Καραμπίνη, στην εκδήλωση μίλησαν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου Όραμα Ελπίδας Στέλιος Γραφάκος, η εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή Μαρία Κώστογλου,, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο “Η Φλόγα” Μαρία Τρυφωνίδου, και από την ΑΜΚΕ “Καρκινάκι” ο Γιάννης Λιαρός και η Άννα Γιαμπουρά. Στον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του WinCancer Πίστη Κρυσταλλίδου που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση, τόνισε ότι το Wincancer συνεχίζει το όνειρο του Δημήτρη Σιάχου, που υπήρξε σημαντικό στέλεχος της ΝΔ και είχε αγωνιστεί για τη βελτίωση της πολιτικής κατά του καρκίνου στην Ελλάδα.

Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Πιο αναλυτικά, η γραμματεία Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Win Cancer διοργάνωσαν στα γραφεία του κόμματος ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών. Κεντρικός στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών ώστε να μπορέσουν στελέχη και μέλη της ΝΔ να διαδώσουν παντού πόσο σημαντικό αλλά και πόσο εύκολο είναι να γίνει κανείς εθελοντής δότης. Για το σκοπό αυτό ήδη στα γραφεία του κόμματος μπορούν φίλοι και μέλη του κόμματος να κάνουν τη σχετική αίτηση και να δώσουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα