Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΕΑ BMW X6 : Προηγμένη τεχνολογία

Την ευελιξία και προσαρμοστικότητα ενός SAV με τη γοητεία ενός coupe, συνδυάζει η νέα BMW X6, η 3η γενιά, υιοθετώντας   μία καθαρή, αποκλειστική σχεδιαστική φιλοσοφία που αναδεικνύει την επιβλητική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία της. Η νέα BMW X6 θα παράγεται στις ΗΠΑ, όπως η προκάτοχός της, στο εργοστάσιο του Group στο Spartanburg, με το λανσάρισμα στην αγορά να γίνεται τον προσεχή Νοέμβριο, με την προηγμένη τεχνολογία κινητήρα και πλαισίου, να συνδυάζεται με πλούτο καινοτομιών υπέρ μιας απαράμιλλα σπορ και ταυτόχρονα πολυτελούς οδηγικής εμπειρίας.

Συνδυάζει έντονες, δυναμικές αναλογίες με γραμμωμένο αμάξωμα

Πιο αναλυτικά, η νέα BMW X6 έχει αυξηθεί κατά 26 mm σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο, στα 4.935 mm και κατά 15 mm σε πλάτος, στα 2.004 mm, ενώ είναι κατά 6 mm χαμηλότερη, στα 1.696 mm και συνδυάζει έντονες, δυναμικές αναλογίες με γραμμωμένο αμάξωμα. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 42 mm στα 2.975 mm, με τη μεγάλη, απέριττη μάσκα νεφρών BMW να είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη φυσιογνωμία της, αλλά και με τα εξωτερικά άκρα της να εφάπτονται τους προβολείς υπό συγκεκριμένη γωνία. Το νέο μοντέλο, διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά με μία φωτιζόμενη μάσκα BMW, που αναδεικνύει το συνολικό στυλ με μία νότα αποκλειστικότητας. Ο φωτισμός ενεργοποιείται με το άνοιγμα ή το κλείσιμο του αυτοκινήτου, αλλά ο οδηγός μπορεί να τον διαχειριστεί και ανεξάρτητα. Η λειτουργία φωτισμού της μάσκας είναι διαθέσιμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

 Το BMW Laserlight αναγνωρίζεται από τα μπλε στοιχεία

Με το προαιρετικό  BMW Laserlight με προβολείς Adaptive LED, ένας προβολέας  Laserlight με Selective Beam βελτιστοποιεί την αντιθαμβωτική λειτουργία της μεγάλης σκάλας, της οποίας η εμβέλεια αυξάνεται σε περίπου 500 m. Το BMW Laserlight μπορεί να αναγνωρίζεται από τα μπλε στοιχεία σχήματος X στους δίδυμους προβολείς που αποτελούν και στοιχείο ταυτότητας της μάρκας. Στα πλευρικά τμήματα της νέας X6 διακρίνουμε τις γνώριμες αναλογίες του μοντέλου, μία ζωηρή χαρακτηριστική γραμμή και μία δυναμική γραμμή οροφής. Ζάντες αλουμινίου 19” προσφέρονται στάνταρ, ενώ άλλες εκδόσεις ζαντών, σε διαστάσεις 20 – 22” διατίθενται προαιρετικά. Η X6 M50i και η  X6 M50d εφοδιάζονται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 21”. Η νέα BMW X6 διατίθεται από το λανσάρισμα σε εκδόσεις xLine και M Sport, πέραν της στάνταρ έκδοσης, με τις δύο εκδόσεις εξοπλισμού να φέρουν τα δικά τους ιδιαίτερα, σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Οι καθαρές δομές χαρίζουν μία σύγχρονη και σπορ εμφάνιση

Το εσωτερικό της νέας BMW X6 δημιουργήθηκε με γνώμονα μία αποκλειστική και δυναμική οδηγική εμπειρία. Καθαρές δομές χαρίζουν στην καμπίνα μία σύγχρονη και σπορ εμφάνιση. Η σχεδίαση του cockpit, μαζί με τη νέα διάταξη και σχεδίαση των στοιχείων ελέγχου, ενσαρκώνει μία προηγμένη, αναθεωρημένη εκδοχή της γνωστής οδηγοκεντρικής προσέγγισης BMW. Η νέα  X6 διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη επένδυση Vernasca. Το εσωτερικό προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, χάρη στις διαιρούμενες (40:20:40) πλάτες των πίσω καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλώνονται για αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από 580 στα 1.530 L. Στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν τα πολυλειτουργικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό και το συνοδηγό,  το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, οι θερμοηλεκτρικές ποτηροθήκες, η χρήση κρυστάλλινων στοιχείων σε ορισμένα χειριστήρια, η Πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή  Sky Lounge, το πακέτο Ambient Air για αρωματισμό εσωτερικού και το  Ηχοσύστημα Bowers  &  Wilkins  Diamond +  3 D Surround.

Ισχυροί κινητήρες και δύο εκδόσεις M από το λανσάρισμα.

Η γκάμα κινητήρων που διατίθεται για τη νέα BMW X6 στο λανσάρισμά της περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο εκδόσεις diesel τελευταίας γενιάς. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται μία  M με νέο βενζινοκινητήρα V8 530 hp. Η  X6 M50i πλαισιώνεται από την BMW X6 M50d  με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel 400 hp και ένα κουαρτέτο υπερσυμπιεστών. Ένας straight-six βενζινοκινητήρας με ισχύ 340 hp κινεί την  X6 xDrive40i, ενώ η BMW X6 xDrive30d χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel με 265 hp. Όλες οι εκδόσεις της νέας  X6 πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών ρύπων EU6d-TEMP. Το σύστημα εξαγωγής M Sport – στάνταρ και στα δύο M μοντέλα – διατίθεται προαιρετικά για τις υπόλοιπες εκδόσεις της BMW X6 ή ως εξοπλισμός του πακέτου M Sport, και χαρίζει μία μοναδική και έντονα συναισθηματική χροιά ήχου από την εξάτμιση.

 Διατίθενται στάνταρ με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic

Όλα τα νέα μοντέλα  X6 διατίθενται στάνταρ με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ το ευφυές σύστημα τετρακίνησης μεγιστοποιεί την πρόσφυση, την ευελιξία και την κατευθυντική ευστάθεια. Η τελευταία γενιά του συστήματος BMW xDrive κατανέμει και πάλι τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών μεταβαλλόμενα, και ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις – με τη διαφορά ότι τώρα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται μετάδοση σε όλους τους τροχούς, η κίνηση μπορεί να κατανέμεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς για μείωση της κατανάλωσης. Το σύστημα xDrive εξακολουθεί να δίνει έμφαση – μεταφέροντας περισσότερη ροπή – στους πίσω τροχούς, κυρίως σε περιπτώσεις δυναμικής οδήγησης. Οι σπορ ικανότητες του αυτοκινήτου ενισχύονται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό Μ στον πίσω άξονα, που διατίθεται στο πλαίσιο της έκδοσης M Sport ή σε συνδυασμό με το προαιρετικό πακέτο xOffroad. Τέλεια ρυθμισμένα συστήματα πλαισίου βελτιώνουν τη σπορ απόκριση, τα επίπεδο άνεσης και τη συμπεριφορά σε συνθήκες off – road .

Ακλόνητη πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου

Μία εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων χαρίζουν στη νέα  X6 την ιδανική διάταξη για δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεση στο δρόμο, αλλά και ακλόνητη πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου. Σύστημα Dynamic Damper Control περιλαμβάνεται στάνταρ, ενώ ανάρτηση  Adaptive  M Professional με ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς  και  Integral  Active Steering χαρίζουν εξαιρετική ευελιξία και δυναμικές ικανότητες. Η νέα BMW X6 διατίθεται επίσης με αερανάρτηση δύο αξόνων με αυτόματο σύστημα ρύθμισης ύψους. Το ύψος του αυτοκινήτου μπορεί να μεταβάλλεται πιέζοντας ένα διακόπτη στο cockpit μέχρι 80 mm το μέγιστο. Ένα πακέτο off-road διατίθεται για όλες τις εκδόσεις με εξαίρεση τις  X6 M50i και  X6 M50d. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει από τέσσερα προγράμματα που βελτιστοποιούν την πορεία στο χιόνι, την άμμο, το χώμα και τις πέτρες, αντίστοιχα. Πιέζοντας ένα μπουτόν, ο οδηγός μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τις ιδανικές ρυθμίσεις για το ύψος του οχήματος, το σύστημα xDrive, την απόκριση του γκαζιού, τον έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων και τις διορθωτικές παρεμβάσεις του συστήματος DSC.

Η νέα BMW X6, ένα άκρως πρωτοποριακό Sports Activity Coupe

Μία εκτεταμένη σειρά στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων υποστήριξης οδηγού καθιστούν τη νέα BMW X6 ένα άκρως πρωτοποριακό Sports Activity Coupe. Αναβαθμισμένα με την προσθήκη χιλιάδων νέων λειτουργιών, τα συστήματα κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την ασφάλεια. Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα X6 περιλαμβάνει Cruise Control με λειτουργία πέδησης και Προειδοποίηση Σύγκρουσης και Πεζού, Collision & Pedestrian Warning, με City Braking, που προειδοποιεί τον οδηγό και σε περίπτωση ανίχνευσης δικυκλιστή. Το σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go διατίθεται προαιρετικά. Το Driving Assistant Professional περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού για τη νέα BMW X6. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών βελτίωσης ασφάλειας και άνεσης περιλαμβάνει συστήματα υποβοήθησης διεύθυνσης και ελέγχου λωρίδας κυκλοφορίας,  lane control assistant,  με Traffic jam assistant και lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρικές συγκρούσεις. Το Evasion Assistant είναι ένα ακόμα στοιχείο του Driving Assistant Professional, όπως και η προειδοποίηση πίσω σύγκρουσης, η προειδοποίηση προτεραιότητας στο δρόμο και τα συστήματα προειδοποίησης λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο, διασταυρούμενης κυκλοφορίας, crossing traffic warning, αλλαγής λωρίδας (Lane Change Warning) και υποβοήθησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Emergency Stop Assistant). Το καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης οπισθοπορείας, που υποστηρίζει τον οδηγό όταν εξέρχεται από χώρους στάθμευσης και ελίσσεται σε στενούς χώρους, αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Στις υπηρεσίες του οδηγού το BMW Intelligent Personal Assistant 

Το BMW Live Cockpit Professional στη νέα  X6 συνδυάζει μία νέα φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργιών με ασυναγώνιστη συνδεσιμότητα. Αυτή περιλαμβάνει πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης και Control Display, και τα δύο με οθόνη 12,3”. Η νέα  X6 διατίθεται με BMW Intelligent Personal Assistant, έναν ευφυή ψηφιακό χαρακτήρα που απαντά στο χαιρετισμό «Hey BMW”. Το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει από άλλους ψηφιακούς βοηθούς είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να του δώσουν ακόμα και το όνομα της επιλογής τους. Η άφιξη του Intelligent Personal Assistant διασφαλίζει ότι υπάρχει πάντα ένας ειδήμονας σε θέματα BMW μέσα στο όχημα. Αυτός μπορεί να εξηγεί κάθε είδους λειτουργία, να παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες και να βοηθά τον οδηγό. Οι λειτουργίες και ικανότητές του διευρύνονται συνεχώς στο πλαίσιο τακτικών ενημερώσεων που εκτελούνται ομαλά σε ένα smartphone ή μέσα στο αυτοκίνητο μέσω της εφαρμογής Remote Software Upgrade, Απομακρυσμένη Αναβάθμιση Λογισμικού.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα