Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΕΟ FORD PUMA : To ηλεκτροκίνητο crossover

Με την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης Ford EcoBoost Hybrid 48 volt, προσφέρεται το καινοτόμο και ηλεκτροκίνητο νέο Puma, που αντλεί την έμπνευσή του από τα μοντέλα της SUV κατηγορίας, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε

Το νέο μοντέλο, αποτελεί το πρώτο υβριδικό όχημα που θα κατασκευάζεται στην Ρουμανία, με την Ford να έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της προσλαμβάνοντας επιπλέον 1.700 άτομα και να έχει επενδύσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις της στην Κραϊόβα. «Το νέο Puma αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο στην ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford που αναβαθμίζει τις έννοιες της ποιότητας, της τεχνολογικής αρτιότητας και της οδηγικής απόλαυσης για τη μάρκα στην Ευρώπη» δήλωσε ο president της Ford Ευρώπης Stuart Rowley, προσθέτοντας ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Puma θα γίνει τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.»

Υποστηρίζει την παραγωγή ενός πρωτοποριακού μοντέλου

Στόχος της εταιρίας εν προκειμένου είναι να υποστηρίξει την παραγωγή ενός πρωτοποριακού μοντέλου που συνδυάζει την υψηλή απόδοση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης και τον καλύτερο στην κατηγορία χώρο αποσκευών, με το ελκυστικό σχεδιαστικό στιλ. Με τον τρόπο αυτό, η συνολική επένδυση της Ford στην Ρουμανία έχει ανέλθει σε περίπου 1,5 δις ευρώ από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Το νέο Puma είναι ένα από τα οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που φέρνει φέτος η Ford στην Ευρωπαϊκή αγορά, με τον ασυναγώνιστο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του και τα κορυφαία χαρακτηριστικά άνεσης. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η μάρκα ανακοίνωσε ότι όλες οι νέες σειρές επιβατικών μοντέλων της θα περιλαμβάνουν και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – ήπια υβριδική, πλήρως υβριδική, plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική – διαμορφώνοντας έτσι μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους Ευρωπαίους αγοραστές. Μάλιστα, η εταιρία εκτιμά πως οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις θα έχουν ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων της μάρκας μέχρι τα τέλη του 2022

Το χαρισματικό νέο Puma προσφέρει ένα εντυπωσιακό αμάξωμα

Πέρα από την προηγμένη, ήπια υβριδική τεχνολογία, το χαρισματικό νέο Puma προσφέρει ένα αμάξωμα με εντυπωσιακές αναλογίες που παραπέμπουν σε SUV μοντέλο, ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών με μέγιστη χωρητικότητα 456 λίτρων, ο οποίος περιλαμβάνει το καινοτόμο   Ford Mega Box, τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που εμπνέουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση όπως τα Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, καθώς και πολυτελή εξοπλισμό άνεσης όπως τα πρώτα στην κατηγορία καθίσματα με οσφυϊκό μασάζ. Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει το σπορ Puma ST-Line που είναι εμπνευσμένο από τη Ford Performance και το πλούσια εξοπλισμένο Puma Titanium X, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Πλαισιώνει την αυξανόμενη γκάμα των SUV και crossover μοντέλων

Ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη, το νέο Puma πλαισιώνει την αυξανόμενη γκάμα των SUV και crossover μοντέλων της Ford στην Ευρώπη. Η Ford Romania απασχολεί περίπου 6.000 εργαζόμενους στην παραγωγή του νέου Puma, του EcoSport, καθώς και του EcoBoost βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου της Ford, ο οποίος έχει διακριθεί 11 φορές με βραβεία στον καταξιωμένο θεσμό «International Engine & Powertrain of the Year». Με την έναρξη παραγωγής του νέου Puma, το εργοστάσιο στην Κραϊόβα κατασκευάζει παράλληλα και για πρώτη φορά στα χρονικά δύο σειρές μοντέλων προσφέροντας για λογαριασμό της Ford προηγμένες SUV και crossover προτάσεις στην ταχύτερη αναπτυσσόμενη κατηγορία μοντέλων της Ευρωπαϊκής αγοράς, σύμφωνα με την JATO Dynamics.

Οι τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών

Να σημειωθεί πως το Ford EcoSport, έχει εκπομπές CO2 από 110-111 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 4,2 l/100 km, ενώ το Ford Puma EcoBoost Hybrid, έχει εκπομπές CO2 από 99 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 4,3 l/100 km. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου / ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο. Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες επηρεάζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το ‘αέριο του θερμοκηπίου’, που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

 Απασχολεί περίπου 194.000 άτομα σε όλο τον κόσμο

 Υπενθυμίζεται ότι   η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και εξυπηρετεί τεχνικά όλη τη γκάμα αυτοκινήτων, φορτηγών, SUV και ηλεκτρικών οχημάτων Ford και πολυτελών οχημάτων Lincoln, παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company και επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτρικών οχημάτων, αυτόνομων μοντέλων και λύσεων μετακίνησης. Η εταιρία απασχολεί περίπου 194.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 50.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και περίπου 64.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών και μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 20 εγκαταστάσεις παραγωγής (13 πλήρους κυριότητας και επτά μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν     στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα