Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΕΟ LEAF : Η Nissan πατάει γκάζι

Με 10.000 παραγγελίες για το νέο Leaf στην Ευρώπη, σε μόλις δύο μήνες , η Nissan πατάει γκάζι, έχοντας την αντίληψη του παγκόσμιου ηγέτη στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.Η εταιρία είναι σε θέση να κρίνει την αντίδραση του πελάτη ενόψει της έναρξης διάθεσης του   ολοκαίνουργιου, δεύτερης γενιάς, αμιγώς ηλεκτροκίνητου , ενώ θα διατίθεται και στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Μάιο. Πίσω στο 2010, όταν διατέθηκε στην Ευρώπη η πρώτη γενιά του Leaf , οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν πολύ δύσπιστες απέναντι στην καινοτομία της Nissan, εστιάζοντας κυρίως στη βελτίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Από τότε πέρασαν «αστραπιαία» οκτώ χρόνια, όπου στο μεταξύ οι καταναλωτές έχουν αφενός κατανοήσει την έννοια της ηλεκτροκίνησης και αφετέρου έχουν αυξήσει σε πενταπλάσιο βαθμό τη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα, σε σχέση με το 2012. Τώρα, η μεγάλη πλειοψηφία των κατασκευαστών αυτοκινήτων αναπτύσσουν τα δικά τους, πρώτης γενιάς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Παράλληλα, η Nissan φρόντισε να αποκομίσει πλούσια γνώση και εμπειρία από το 2010 και πλέον την προσφέρει με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Έξι εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη, οι αντιπρόσωποι της Ιαπωνικής εταιρίας στην Γηραιά Ήπειρο, έχουν ήδη πάρει 10.000 προχωρημένες παραγγελίες για το αυτοκίνητο Συγκρίνοντας τα παραπάνω   μεγέθη με αυτά του 2010, οι παραγγελίες των πελατών για το αρχικό μοντέλο θα μπορούσαν να μετρηθούν στις εκατοντάδες, με τους τότε πελάτες να δείχνουν προθυμία αγοράς γι’ αυτή τη νέα και συναρπαστική – αλλά μέχρι τότε μη δοκιμασμένη – τεχνολογία.

Από την παγκόσμια παρουσίασή του στην Ιαπωνία τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ενδιαφέρον και η δυναμική των υποψήφιων αγοραστών για το νέο Leaf, έχει κτιστεί με γερά θεμέλια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον των πελατών για το νέο όχημα έχει προέλθει κυρίως μέσω της θετικής κάλυψης από τα Μέσα Ενημέρωσης. Το αυτοκίνητο έχει επαινεθεί για τις νέες καινοτομίες και τις τεχνολογίες που φέρνει, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας υποστήριξης του οδηγού Nissan ProPilot και του Nissan e-Pedal, όπου η ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης μειώνει την αλληλεπίδραση του οδηγού με το πεντάλ φρένου κατά 90%.

Βέβαια , το εντυπωσιακό είναι πως οι 10.000 παραγγελίες ελήφθησαν χωρίς καν το νέο Leaf, να είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες της εταιρίας , ούτε ως εκθεσιακό μοντέλο, ούτε ως μοντέλο οδηγικής δοκιμής (test drive), αλλά και χωρίς άμεση διαφήμιση και σχετική προώθηση. Η παραγωγή του   νέου   Leaf, ξεκίνησε πρόσφατα στο εργοστάσιο της Nissan Europe, στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου και θα επιταχυνθεί με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα