Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΙΚΗ HONDA F1: Με υβριδικούς κινητήρες

Τη νίκη στο Αυστριακό Grand Prix, κατέκτησε ο Max Verstappen στο τιμόνι της Aston Martin Red Bull Racing, χρησιμοποιώντας κινητήριο σύνολο Honda RA619H, αποτελώντας την 73η νίκη της Honda στη Formula 1, τη πρώτη της από το Ουγγρικό GP του 2006 και επίσης η πρώτη στη σύγχρονη εποχή των υβριδικών Power Units.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που νικήσαμε για άλλη μια φορά στη Formula 1 δεδομένου ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε εδώ από το 2015 που επιστρέψαμε στο άθλημα μέχρι σήμερα», δήλωσε την Κυριακή 30 Ιουνίου, μιλώντας για τους συνεργάτες και όλους τους παράγοντες που   στήριξαν αυτό το πρόγραμμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co., Ltd Takahiro Hachigo,   σημειώνοντας πως «Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Max και την Aston Martin Red Bull Racing γι’ αυτή τη νίκη. Βέβαια, οφείλουμε ένα ευχαριστώ στην Toro Rosso και σε όλους τους οδηγούς που στήριξαν το πρόγραμμα, καθώς και σε όλους τους προμηθευτές και συνεργάτες μας. Και ένα Ευχαριστώ σε όλο το κοινό μας»

Στόχος να κατακτήσει  το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ολοκληρώνοντας ο κ. Hachigo, επισήμανε ότι   «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας. Με τη στήριξή τους θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς τον υπέρτατο στόχο μας, ο οποίος είναι να κατακτήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θεωρούμε αυτή τη νίκη ένα πρώτο βήμα. Οποιαδήποτε επιτυχία κι αν έχουμε στο μέλλον θα την οφείλουμε στους υποστηρικτές μας που αποτελούν πραγματικά κομμάτι της ομάδας μας». Για να καταλήξει πως «Η Formula 1 ήταν το όνειρο του ιδρυτή μας Soichiro Honda και βρίσκεται στο DNA της εταιρίας μας. Περάσαμε δύσκολες στιγμές τα τελευταία πέντε χρόνια στις πίστες και στο εργοστάσιο. Δεν έχω λόγια όταν σκέφτομαι την τεράστια προσπάθεια που έγινε από όλο το προσωπικό της Honda που ασχολήθηκε με το πρόγραμμα. Όλοι πίστεψαν στους εαυτούς τους και δεν εγκατέλειψαν ποτέ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή νίκη. Νομίζω ότι όλο αυτό αποτελεί ενσάρκωση του σλόγκαν μας ‘Power of Dreams’».

Κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της Ομάδας στο  Grand Prix

Παίρνοντας τον λόγο, μετά την επιτυχία της πρώτης θέσης ο Max Verstappen υπογράμμισε ότι «Ήταν ένας απίστευτος αγώνας και είμαι ευτυχής που κατέκτησα τη δεύτερη νίκη της Ομάδας στο εντός έδρας Grand Prix μας. Ήταν κρίμα γιατί στην αρχή ενεργοποίησα το anti-stall και έπεσα στην έβδομη θέση. Από εκεί και μετά ο ρυθμός ήταν πραγματικά καλός, παρέμεινα ήρεμος αλλά συνέχισα να πιέσω δυνατά. Το δεύτερο stint ήταν αποφασιστικής σημασίας για εμάς καθώς ο αυτοκίνητο πραγματικά ζωντάνεψε. Μόλις προσπέρασα τον Valtteri, σκέφθηκα ότι μπορεί να είχα μία πιθανότητα να κερδίσω, έχοντας τόσο δυνατό ρυθμό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Συνέχισα να πιέζω, οδήγησα με τέρμα γκάζι και δεν τα παράτησα. Προσπεράσαμε τον Charles και ενώ απέμεναν μόνο λίγοι γύροι, γι’ αυτό είμαι εξαιρετικά χαρούμενος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην Aston Martin Red Bull Racing, όλο το Σαββατοκύριακο δουλέψαμε πραγματικά καλά και οι αναβαθμίσεις φαίνεται να απέδωσαν. Ευχαριστώ όλο το πλήρωμα, όλους στο εργοστάσιο και ασφαλώς τη Honda, δεν ήταν εύκολο γι’ αυτούς τα τελευταία χρόνια, αλλά το να νικήσω για χάρη όλων αυτών σήμερα, είναι απλά απίστευτο.»

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα