Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ντόρρα Πάλλη: «Ο Πολάκης εκμαυλίζει τον δημόσιο βίο»

«Πιστεύω ακράδαντα πως στην πολιτική πρέπει να κατέρχεται κάποιος, αποκλειστικά και μόνο για να προσφέρει», αναφέρει στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ» η κ. Ντόρα Πάλλη, που θα είναι υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Όπως εξηγεί, είχε την τύχη να γεννηθεί μέσα σε ένα σπίτι που έσφυζε από την ενασχόληση με την πολιτική διαδικασία, κι έτσι έμαθε από νωρίς το βαρύ τίμημα της λήψης αποφάσεων, αλλά και τη σημασία που έχει ακόμα και η παραμικρή νομοθετική αλλαγή στην καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας. «Σήμερα, όντας σύζυγος, μητέρα και δραστήριο μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, νιώθω ότι έφθασε η ώρα να διεκδικήσω τη ψήφο των συμπολιτών μου. Να μου δώσουν την ευκαιρία να βοηθήσω τη χώρα μας να σταθεί ξανά στα “πόδια” της» τονίζει.

 

Την προσεχή εβδομάδα, η Ν.Δ. αναμένεται να καταθέσει την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής της κατά του κ. Πολάκη για την επίθεση στον κ. Κυμπουρόπουλο. Πώς σχολιάζετε τη στάση του κ. Τσίπρα; «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολάκης ξεπερνά τα όρια και εκφαυλίζει με τη συμπεριφορά του τον δημόσιο βίο. Μέχρι στιγμής, περιοριζόταν, όμως, σε εμπρηστικές πολιτικές αντιπαραθέσεις και αερολογίες από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ωστόσο, η χυδαία επίθεσή του στο πρόσωπο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου εγείρει εκ νέου ζητήματα. Ζητήματα για το ήθος και την αξιοπρέπεια που απαιτεί η ενασχόληση με τα κοινά και, δυστυχώς, δε διαπνέουν τον κ. Πολάκη, για την ολέθρια απαξίωση του θεσμικού του ρόλου, για την ποιότητα της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Γιατί είναι οι ενέργειες του κ. Πολάκη που ναρκοθετούν μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, αλλά και έπρεπε κανονικά να προκαλέσουν την αντίδραση του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας, όμως, φρόντισε να μας υπενθυμίσει από το βήμα της Βουλής πως η ευθιξία του μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της κυβερνητικής συνοχής. Και επέλεξε, έτσι, να συνταχθεί με το διχαστικό λόγο του κ. Πολάκη και να “βάλει” απέναντι την κοινή λογική, τους πολίτες, ακόμα και τα στελέχη του κόμματός του. Με την πρόταση μομφής που θα κατατεθεί άμεσα, η παράταξή μας δεν επιθυμεί μόνο να φέρει τον κ. Πολάκη εκεί που του αξίζει. Ενώπιον, δηλαδή, των θεσμών κοινωνικής λογοδοσίας. Αλλά επιθυμεί και να αναδείξει το όραμα του Κ. Μητσοτάκη για μια Νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα επιβραβεύει τους άξιους και όχι τους άθλιους. Μια Ελλάδα που θα ανταμείβει την αριστεία και όχι το βαθμό φιλίας. Μια Ελλάδα που θα αναζητά “Κυμπουρόπουλους” και όχι “Πολάκηδες”».

 

Παρατηρούμε μία έντονη διάθεση πόλωσης με υποθέσεις που παραπέμπουν σε σκάνδαλα, ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση Πετσίτη. Πώς επηρεάζονται Ν.Δ. και κυβέρνηση από όλα αυτά; «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε συνθήκες ακατάπαυστης σκανδαλοθηρίας και κιτρινισμού. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Άλλο σκάνδαλο και άλλο σκανδαλολογία. Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσά τους είναι, πρωτίστως, νομική και, μετέπειτα, ηθική. Πολύ απλά, γιατί το σκάνδαλο αφορά έκνομες και ανήθικες συμπεριφορές, ενώ η σκανδαλολογία εξαντλείται στη στοχοποίηση προσώπων και στο πέταγμα “λάσπης στον ανεμιστήρα”. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Novartis που αναφέρατε, είδαμε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από γεννήσεως του ελληνικού κράτους” και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης να προεξοφλούν ποινές και φυλακίσεις πολιτικών προσώπων. Τελικά, η Δικαιοσύνη έστειλε στο αρχείο το φάκελο της υπόθεσης και κατ’ επέκταση τις σκευωρίες που προήλθαν από το υπόγειο του Μαξίμου. Από την άλλη πλευρά, η υπόθεση Πετσίτη ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Αυτή του σκανδάλου. Γιατί αφορά έναν άνθρωπο που χρησιμοποίησε τη γνωριμία του με έναν κεντρικό υπουργό, τον κ. Παππά, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου εκπροσωπώντας τα συμφέροντα υπόδικων επιχειρηματιών, και εν μία νυκτί έγινε πλούσιος. Για όλα αυτά, όμως, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του συνεχίζουν να τηρούν μια “ένοχη” σιωπή».

 

Τα έργα στο Ελληνικό δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, και κανείς δεν ξέρει πότε τα εμπόδια θα ξεπεραστούν. Τι σκοπεύει να κάνει η Ν.Δ.; «Η εικόνα του Ελληνικού είναι, σήμερα, κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική. Μια επένδυση που θα έπρεπε ήδη να δεσπόζει ως αναπτυξιακός πυλώνας της περιοχής, προσκρούει στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Να σας θυμίσω πως το Ελληνικό επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως hot-spot προσφύγων και παράνομων μεταναστών, στη συνέχεια μετετράπη σε αρχαιολογικό χώρο, μέχρις ότου να δηλωθεί ως δασική έκταση. Και τώρα, που επιτέλους αποχαρακτηρίστηκε, οι αποφάσεις για την έναρξη των εργασιών “αραχνιάζουν” στα συρτάρια των υπουργών της κυβέρνησης. Εμείς δεσμευόμαστε πως από την επόμενη κιόλας μέρα, οι μπουλντόζες θα “μπουν” στο Ελληνικό, προκειμένου να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο όσον αφορά τις χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και την ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

 

Διαβάζουμε παντού ότι θα είστε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Για ποιο λόγο αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές; «Πιστεύω ακράδαντα πως στην πολιτική πρέπει να κατέρχεται κάποιος, αποκλειστικά και μόνο για να προσφέρει. Είχα την τύχη να γεννηθώ μέσα σε ένα σπίτι που έσφυζε από την ενασχόληση με την πολιτική διαδικασία. Έτσι, έμαθα από νωρίς το βαρύ τίμημα της λήψης αποφάσεων, αλλά και τη σημασία που έχει ακόμα και η παραμικρή νομοθετική αλλαγή στην καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας. Στη συνέχεια, η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στο Ολυμπιακό κίνημα συνυφάνθηκε με απτό κοινωνικό έργο. Υπήρξα εμπνευστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά του σχολικού εκφοβισμού, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα να εκφραστούν και να πολεμήσουν τους “δαίμονες” τους. Σήμερα, όντας σύζυγος, μητέρα και δραστήριο μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών, νιώθω ότι έφθασε η ώρα να διεκδικήσω τη ψήφο των συμπολιτών μου. Να μου δώσουν την ευκαιρία να βοηθήσω τη χώρα μας να σταθεί ξανά στα “πόδια” της. Να με εμπιστευτούν, ώστε να μπορέσω δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δουν τις γειτονιές, αλλά και τις περιοχές τους να αναπτύσσονται. Να με επιλέξουν, ώστε να πασχίσω και εγώ, μαζί με άλλους, να επαναφέρω το χαμόγελο και την αισιοδοξία στις ζωές τους».

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα