Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Ξεβολευθείτε
γιατί
χανόμαστε!
– του Γ. Λοβέρδου

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Φινλανδοί, ούτε οι Τούρκοι, ούτε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ούτε οι Εβραιομασόνοι, ούτε οι Νεφελίμ! Ο μεγαλύτερος εχθρός της είμαστε εμείς, οι Έλληνες! Με τον ωχαδερφισμό μας, με την κουτοπονηριά μας, με τη μιζέρια μας, με το φρατριασμό μας, με την ανηθικότητά μας, με την αχαριστία μας, με την κακή νοοτροπία μας. Ότι όλοι μάς οφείλουν και εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Οι πολιτικοί μας είναι πράγματι άθλιοι. Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες γιατί δεν αντέχουμε την αλήθεια. Και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όσους μας λένε τα μεγαλύτερα παραμύθια. Όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Χίτλερ: «Όσο πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει ο κοσμάκης». Και προσπαθούμε συστηματικά να επιβεβαιώσουμε τη ρήση αυτή.
Αν δεν αλλάξουμε όλα αυτά, η χώρα δεν έχει ούτε μέλλον ούτε σωτηρία. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο και αν με βρίσετε, όσο και αν με αντιπαθήσετε επειδή δεν σας λέω αυτά που ενδεχομένως θα θέλετε να ακούσετε. Αλλά εμείς οι Έλληνες, στην πλειοψηφία μας (διότι υπάρχουν ακόμα σοβαροί άνθρωποι στη χώρα, μολονότι έχω την αίσθηση ότι λιγοστεύουν καθημερινά), φταίμε για όλα.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου σκέψης, της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας των Ελληναράδων, που, δυστυχώς, αφθονούν στην εποχή μας. Προ ημερών, ένα βράδυ γυρνώντας σπίτι πήρα ταξί. Ο ταξιτζής, με έντονη κρητική προφορά, μου γκρίνιαζε ότι το μεροκάματο είναι ασήμαντο διότι το ταξί δεν είναι δικό του, αλλά νοικιάζει το μισό, για μία βάρδια δηλαδή. Τον ρώτησα τι έκανε πριν έλθει στην Αθήνα. Μου είπε ότι στην Κρήτη είχε 180 στρέμματα καλλιεργήσιμα και έβγαζε λάδι, σταφύλι, και όλα τα καλά του Θεού. Φυσικά, κατάλαβα ότι ακόμα και αν τα 180 στρέμματα ήταν υπερβολή, και 18 από αυτά αν ήταν πραγματικά, ο άνθρωπος αυτός και η οικογένειά του ήταν τυχεροί. Γι’ αυτό έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Και όταν τον ρώτησα γιατί τα εγκατέλειψε μου είπε ότι η δουλειά στη γη ήταν δύσκολη και δεν έπιανε καλές τιμές. Φυσικά, ήταν πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ, και ήλπιζε ακόμα πως θα έβρισκε τρόπο να διοριστεί στο Δημόσιο.
Δεν θέλησα να διαλύσω την ψευδαίσθησή του, διότι είχα στενοχωρηθεί. Σε μια μικρή ιστορία περιγραφόταν όλη η κακοδαιμονία του τόπου. Ένας άνθρωπος που εγκατέλειψε την ευλογημένη Κρήτη και αρκετά στρέμματα γης για να έρθει στην Αθήνα να νοικιάζει μισό ταξί, να περιμένει μπας και διοριστεί στο Δημόσιο. Και να βρίζει τους κακούς Ευρωπαίους που δεν θέλουν την ανάπτυξή μας. Όλη η μιζέρια, η αβελτηρία, η διαστροφή, σε μια ενδεικτική ιστορία. Με τέτοια νοοτροπία, να είστε σίγουροι. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία για την Ελλάδα…

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα