Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Οι υποψηφιότητες για την Eurovision

Γιάννα Τερζή, Αρετή Κετιμέ, Τόνι Βλάχος, Duo Fina και Χοροσταλίτες, ένα βήμα πριν από τον ελληνικό τελικό

Πάνω από 20 τραγούδια εξέτασε η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ προκειμένου να καταλήξει στα επικρατέστερα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη φετινή Eurovision. Η επιτροπή αποφάνθηκε ότι από όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, πέντε πληρούν τόσο τον όρο που είχε θέσει η ΕΡΤ για ελληνικό στίχο και ελληνικό ηχόχρωμα όσο και τα ποιοτικά και καλλιτεχνικά στάνταρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το τραγούδι «Το όνειρό μου», με ερμηνεύτρια την κόρη του Πασχάλη Τερζή, Γιάννα Τερζή, το τραγούδι «Μην ξεχνάς τον ήλιο», με ερμηνεύτρια την Αρετή Κετιμέ, Το «Baila Jazz», με τον Τόνι Βλάχο, το «Ίδιο τέμπο», των Duo Fina, και το «Από τη Θράκη ώς την Κρήτη», του συγκροτήματος Χοροσταλίτες.
Πλέον, οι δισκογραφικές εταιρίες που εκπροσωπούν τους τραγουδιστές για να πάρουν την οριστική έγκριση για συμμετοχή στον ελληνικό τελικό (θα γίνει τον Φεβρουάριο), πρέπει να περάσουν ακόμη ένα τεστ. Θα πρέπει να πείσουν την επιτροπή ότι σε περίπτωση νίκης μπορούν να διασφαλίσουν την προώθηση του τραγουδιού εν όψει του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη Λισσαβώνα από τις 8 έως τις 12 Μαΐου.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση