Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Η Ν.Δ. ανέδειξε τον εμφύλιο υπουργών

Η στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις πρώτες μέρες της κρίσης επέβαλε «σιωπητήριο στη Ν.Δ., έδειξε έναν άλλο δρόμο αντιπολίτευσης μπροστά στην τραγωδία, και τελικά βγήκε διπλά κερδισμένος, αφού επικράτησε και σε επίπεδο ουσίας, και σε επίπεδο εντυπώσεων.
Η απόφασή του να μην εμπλακεί η Ν.Δ. σε μια ανούσια αντιπαράθεση κομματικών αλληλοκατηγοριών άφησε μόνη της και έκθετη την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας την εγκληματική ανικανότητα των χειρισμών της. «Τα γεγονότα έχουν τη δική τους φωνή, και είναι αμείλικτη», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας ότι «αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα, την αγωνία να σωθούν οι ίδιοι και οι δικοί τους άνθρωποι, έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και σίγουρα πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις αρμοδίων και ανακοινώσεις υπουργών».
Η επιλογή των χαμηλών τόνων αποκάλυψε το πρόβλημα που υπήρξε μέσα στην ίδια την κυβέρνηση, η οποία υπέπιπτε από το ένα επικοινωνιακό φιάσκο στο άλλο, λένε στην Πειραιώς.

Απέδωσε καρπούς

Η προτεραιότητα που είχε θέσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να καταλογιστούν οι ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και να ζητά τις παραιτήσεις τους, απέδωσε καρπούς. Η αρχή έγινε με τον Νίκο Τόσκα, που χθες παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε κατονομάσει ως υπεύθυνο, μαζί με τους Σκουρλέτη, Δούρου, τον γ.γ. Καπάκη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Τερζούδη.
«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, στην Πειραιώς αναγνωρίζουν ότι «αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ της μέχρι πρότινος αλάθητης πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα