Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΟΛΕ-HELLENIC SEAPLANES: Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο

Με γρήγορους ρυθμούς , προχωράει ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Ελευσίνα, με την πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Χαράλαμπος Γαργαρέτας, παρά την αναμονή του νομοσχεδίου να πάει στην Βουλή .Η επιλογή του υπουργού Ναυτιλίας να τοποθετήσει στο τιμόνι του ΟΛΕ τον κ. Γαργαρέτα φαίνεται ότι αποδίδει αφού πολλά θέματα επιλύονται και νέα αναπτυξιακά έργα ξεκινούν. Η Ελευσίνα όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει πολύ πιο γρήγορα υδατοδρόμιο από την υπόλοιπη Αττική, δημιουργώντας την Μητροπολιτική βάση του δικτύου στην Ελλάδα όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί.

Ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών

«Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών και η αξιοποίηση των υποδομών του λιμένα θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και την γύρω περιοχή και ταυτόχρονα θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες», είπε την Τετάρτη 8 Αυγούστου , ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος   της Hellenic Seaplanes S.A. Νικόλας Χαραλάμπους , στην συνάντηση που είχε   με τον Δήμαρχο της Ελευσίνας, με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Α’ φάσης του υδατοδρομίου, όπου παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης της επένδυσης.

Όφελος της  πόλης από το δίκτυο υδατοδρομίων

Στη συνέχεια , αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες με τις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή , πόσο μπορεί να ωφεληθεί η πόλη από το δίκτυο υδατοδρομίων, την δυνατότητα να υλοποιηθούν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ολοκληρώνοντας , ο κ. Χαραλάμπους , πρόσθεσε «Ο Οργανισμός έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα γιατί η Αττική χρειάζεται ένα μητροπολιτικό υδατοδρόμιο».

Αναμένεται σύντομα  ένα Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Γαργαρέτας επισήμανε «Πρόκειται για προσπάθεια εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο που θα ενισχύσει το δίκτυο υδατοδρομίων και θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Έχουμε βάλει στόχο μαζί με την εταιρεία Hellenic Seaplanes που ανάλαβε την αδειοδότηση λειτουργίας του υδατοδρομίου την επόμενη πλέον καλοκαιρινή περίοδο να είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο έτσι ώστε να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γρήγορα, παρά τις καθυστερήσεις.

Πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις, θα εκτελούν τα υδροπλάνα

Τα υδροπλάνα θα εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (Charter), περιηγητικές (Sight-seeing), Φορτίου (Φάρμακα, Τρόφιμα, Τύπος, Δέματα, κ.λπ.), Νοσοκομειακές, Έρευνας και Διάσωσης κλπ, μέσα από αυτές τις δραστηριότητες θα ενισχύσουμε πολλούς τομείς της οικονομίας και θα ενισχύσουμε τις δραστηριότητες της περιοχής μας». Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στον Δήμο της Ελευσίνας έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στο Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο και στα υδροπλάνα. Συμφωνήθηκε πέραν της τυπικής διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου να εξετασθούν και θέματα που αφορούν τη σκοπιμότητα της επένδυσης, και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία.

Σε φάση αδειοδότησης, πάνω από 60 υδατοδρόμια

Μέχρι σήμερα πάνω από 60 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης   που αν όλα πάνε καλά από το 2019 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο.

Ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, με τα υδατοδρόμια

Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με   αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες   όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Τέλος, το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο είναι μια επένδυση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση της περιοχής και θα αναπτυχθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Πηγές από το Υπουργείο Μεταφορών λένε ότι λόγω των τελευταίων συμβάντων το νομοσχέδιο θα κατευθυνθεί προς την βουλή αρχές Σεπτεμβρίου

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα