Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

‘Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

Μια ομάδα ανθρώπων εγνωσμένου κύρους και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού χτίζουν το ισχυρό Γραφείο του Κυριάκου Μητοστάκη, αυτό που έχει σχεδιάσει ως ένα μοντέλο «ελληνικής καγκελαρίας».ΑΛ. ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μια από αυτές τις πτυχές του σχεδίου ήταν να αποκτήσει το Μέγαρο Μαξίμου σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, στα πρότυπα του Λευκού Οίκου. Στην κομβική αυτή θέση τοποθετήθηκε ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν κρίσιμο η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο κ. Διακόπουλος θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό σε θέματα Ασφάλειας και θα συνιστά το σύνδεσμό του με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πέρα από τους γνωστούς στενούς του συνεργάτες, που ακολούθησαν από την Πειραιώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, που είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου, έχουν προστεθεί και άλλα νέα πρόσωπα.

ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει οριστεί διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού. Τον συνόδευσε στο πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο. Η κ. Παπαδοπούλου ήταν μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ε. στο Κόσοβο, ενώ με τον προηγούμενο πολιτικό της προϊστάμενο, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, είχε έρθει σε σύγκρουση όταν αυτός την απέσυρε από τις Βρυξέλλες όπου ήταν η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της χώρας μας εκεί. Μάλιστα, είχε αποτελέσει αιτία να προκληθεί επεισόδιο μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ένα άλλο πρόσωπο που έχει προστεθεί είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μητρόπουλος. Ο πρώην διευθυντής των «Νέων» είναι σύμβουλος Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του πρωθυπουργού και συμμετέχει στον πρωινό καφέ. Δεν βρέθηκε τυχαία σε αυτή τη θέση, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Μητσοτάκη

Β. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας έχει αναλάβει ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Green Cola, Βασίλης Ανδρικόπουλος και εισέρχεται και αυτός στη στενή ομάδα του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα ήταν ο υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών, του οποίου η υποψηφιότητα αποσύρθηκε λόγω υπεραριθμίας.

Κ. ΚΑΠΗ Διευθύντρια του Γραφείου Επικοινωνίας του πρωθυπουργού είναι η… «σκιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κύρα Κάπη. Χαμηλών τόνων, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ανήκει και στο συγγενικό κύκλο του Γρηγόρη Δημητριάδη, ως αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., μέχρι πρότινος ακολουθούσε κατά πόδας τον κ. Μητσοτάκη στις περιοδείες, τα ταξίδια και τις εκδηλώσεις επιμελούμενη τη δημόσια εικόνα του και διευθετώντας ζητήματα με κάμερες και πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει.

Το επικοινωνιακό επιτελείο

Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας, που έκανε την ομαλή μετάβαση από τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του προέδρου της Ν.Δ., αν και το όνομά του ακούγεται εντόνως για τη διεύθυνση της ΕΡΤ. Η ανθρωπογεωγραφία του επικοινωνιακού επιτελείου συμπληρώνεται από αρκετά νέα στελέχη. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει τη συνδρομή δυο αναπληρωτών διευθυντών του Γραφείου Τύπου. Ο ένας είναι ο Αργύρης Παπαστάθης, έµπειρος δηµοσιογράφος στο οικονοµικό ρεπορτάζ, µε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και στο London School of Economics (LSE), ο οποίος είχε αναλάβει εδώ, και ένα χρόνο περίπου, στη Ν.Δ. τα ξένα ΜΜΕ. Ο δεύτερος αναπληρωτής είναι νέος στην ομάδα και είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευθυμίου που κάλυπτε εδώ και χρόνια το ρεπορτάζ της Ν.Δ. στην ΕΡΤ. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίµου πλαισιώνεται, επίσης, από μια ομάδα τεσσάρων δημοσιογράφων. Τους παλαιούς που ήταν και στην Πειραιώς, και είναι ο Βασίλης Καραµητσόπουλος, ο Πρόδροµος Πύρρος και ο Κωνσταντίνος Οικονοµόπουλος. Ο νέος είναι ο δηµοσιογράφος Χρήστος Ζωγράφος, µε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήµες στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου και µεταπτυχιακό στην Παγκόσµια Πολιτική Οικονοµία από το Πανεπιστήµιο Νεάπολις της Πάφου.

Η γραμματέας του Κυριάκου

Πέρα από αυτές τις θέσεις, μια είναι πολύ σήμαντική, επίσης. Η γραμματέας του πρωθυπουργού, που είναι η Ιουλία Ζαχαράκη, επί πολλά χρόνια κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως γραμματέας του και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Τα «μάτια» του, στη Βουλή

Το άλλο «μάτι» του στη Βουλή, είναι η Ελίνα Κυπραίου, που έχει αναλάβει υποδιευθύντρια του Γραφείου του στη Βουλή. Από το 2004 στενή του συνεργάτης είναι κόρη της Σάκης Κυπραίου, από τα πιο έμπιστα άτομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που από το 1977 που ανέλαβε καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έμεινε δίπλα του έως το τέλος της ζωής του. Διευθυντής του Γραφείου του είναι ο στενός του φίλος και κουμπάρος του Μιχάλης Μπεκίρης

 

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα