Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΟΛΠ Α.Ε : Μνημόνιο Συνεργασίας με Guangzhou Port

Θεμελιώθηκε , μία ακόμη σημαντική στρατηγική συνεργασία με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου , μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και του Guangzhou Port, που αποτελεί ένα από τα 10 μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στον κόσμο και της ΟΛΠ Α.Ε .Το ΜΟU υπεγράφη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε. Capt. Fu Chengqiu και τον γενικό διευθυντή του Guangzhou Port Chen Hongxian, παρουσία και του αν. διευθύνοντα συμβούλου Άγγελου Καρακώστα και του  εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου  Αθανάσιου Λιάγκου.

Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος

Πιο αναλυτικά, στους τομείς συνεργασίας που αναφέρονται στο μνημόνιο, είναι η εκπαίδευση προσωπικού, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών, ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσα από τη στρατηγική συνεργασία των δύο λιμένων στους παραπάνω τομείς, είναι η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση των λιμένων που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΠ Α.Ε. έχει επίσης υπογράψει ανάλογα μνημόνια συνεργασίας με τα λιμάνια της Shanghai και του Qingdao.

Διπλή πιστοποίηση για τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015

Εξ άλλου, διπλή πιστοποίηση για τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 14001:2015 απέσπασε στις αρχές καλοκαιριού, η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, Lloyd’s Register (LR). Η διπλή πιστοποίηση καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την τήρηση βέλτιστων πρακτικών για την ποιότητα και την πρόληψη της ρύπανσης. Η πιστοποίηση του ΟΛΠ κατά τα ISO9001 και ISO14001 με την LR ξεκίνησε το 2013 και προσφάτως επεκτάθηκε για να καλύψει την παροχή υπηρεσιών Κρουαζιέρας, Ferry, RoRo και Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τη διαχείριση του κέντρου Logistics και των έργων Κατασκευής και Συντήρησης Λιμανιών, αποδεικνύοντας έτσι την αφοσίωση του ΟΛΠ στη συνεχή βελτίωση και την επιχειρησιακή αριστεία για το σύνολο ενός ευρύτατου πεδίου δραστηριότητας.

Η ESPO ενέταξε  τον ΟΛΠ στα EcoPorts της Ευρώπης

Ταυτόχρονα, ο ΟΛΠ είναι ένας από τους τρεις λιμένες που συγχαίρει φέτος ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) για την ανανέωση του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης, EcoPorts (PERS). Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί μέλος του EcoPorts, από το Φεβρουάριο 2011, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO) τον ενέταξε στα EcoPorts της Ευρώπης, ως οικολογικό λιμάνι, γεγονός το οποίο πιστοποίησε ο διεθνής ανεξάρτητος φορέας πιστοποίησης Lloyd’s Register.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα