Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΟΛΠ Α.Ε : Υιοθετεί σύγχρονα αυστηρά πρότυπα διαφάνειας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη

Όλες τις υπεύθυνες δράσεις και πολιτικές που εφαρμόζει η ΟΛΠ Α.Ε. αποτυπώνει η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρίας, καθώς και τη θετική επίδρασή τους στην ευρύτερη κοινωνία, στο περιβάλλον και στην τοπική και εθνική οικονομία, υιοθετώντας τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα διαφάνειας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εταιρική Υπευθυνότητα..

«Η ΟΛΠ Α.Ε. αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και μέσα από τη λειτουργία της και τις επιχειρηματικές της αποφάσεις σέβεται, προστατεύει και προωθεί το θεσμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu, παρουσιάζοντας την Έκθεση Εταιρικής   Υπευθυνότητας 2018 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Η οικονομική προστιθέμενη αξία  αναλογεί σε 0,4% του ΑΕΠ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πειραιά Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο , Key Account Manager της διεύθυνσης Εισηγμένων Τίτλων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Ιωάννη Δελατόλα, και του προέδρου Κέντρου Αειφορίας (CSE) και αντιπροέδρου του  Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης Νίκου Αυλώνα.Πιο αναλυτικά, για το 2018 βάσει στοιχείων, διεθνών μοντέλων και στατιστικών πηγών, συνολικά, η οικονομική προστιθέμενη αξία της ΟΛΠ Α.Ε. αναλογεί σε 0,4% του ΑΕΠ.

Η  ΟΛΠ Α.Ε. δημιούργησε 1016 άμεσες θέσεις εργασίας, 1903 έμμεσες 

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν   18,3 εκατ. ευρώ σε φόρους, 14,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, 49 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν συνολικά σε 1.272 τοπικούς και εθνικούς προμηθευτές και 426 χιλ. ευρώ επενδύθηκαν σε ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας. Επίσης, η λειτουργία της ΟΛΠ Α.Ε. έχει δημιουργήσει 1016 άμεσες θέσεις εργασίας, 1903 έμμεσες θέσεις εργασίας και 1190 επαγόμενες θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Τέλος, 1.800.000 ευρώ επενδύθηκαν σε υπηρεσίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και μείωση κατά 11% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου λόγω της εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού Συστήματος, που αντιστοιχεί σε μείωση 600tn CO2.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα