Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΟΠΑΠ : Έτος-σταθμός το 2018 στην υλοποίηση του Οράματος 2020

Το 2018 ήταν έτος-σταθμός για τον ΟΠΑΠ, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάμιαν Κόουπ, τονίζοντας την πρόοδο στην υλοποίηση του Οράματος 2020 και των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας.

«Με τις ισχυρές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου πετύχαμε υψηλά ετών όσον αφορά στα έσοδα και την κερδοφορία του ΟΠΑΠ»,   είπε την Πέμπτη 28 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της περυσινής χρονιάς, ο κ. Κόουπ, σημειώνοντας πως «Με αυτό τον τρόπο, καταφέραμε να κλείσουμε με επιτυχία το 2018, μια ιστορική χρονιά για τον ΟΠΑΠ, καθώς γιορτάσαμε την 60η επέτειο από την ίδρυση της εταιρείας και ταυτόχρονα σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στην υλοποίηση του Οράματος 2020 και των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας. Χάρη στη συλλογική προσπάθεια της Ομάδας του ΟΠΑΠ, είμαστε σε θέση να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα για μία ακόμη χρονιά το 2019»

Το μεγάλο έργο τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας

Όσον αφορά τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος   στάθηκε στο μεγάλο έργο τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας, στην επένδυση στο δίκτυο των καταστημάτων, τις online δραστηριότητες και την αυξανόμενη συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Συνεχίζοντας θύμισε πως στα τέλη του 2018, ο ΟΠΑΠ είχε εγκαταστήσει σχεδόν 19.000 VLTs, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί στις αρχές του έτους. Επιπλέον, το δίκτυο καταστημάτων PLAY αριθμούσε περισσότερα από 350 gaming halls, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) των παιχνιδιών PLAY να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάπτυξη του δικτύου. Σήμερα, όπως ανέφερε, βρίσκονται σε λειτουργία σχεδόν 20.000 VLTs και εντός του έτους, θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 25.000 VLTs, ενώ θα προχωρήσει σε προϊοντικές βελτιώσεις, όπως η διάθεση τζακ ποτ στο δίκτυο των παιγνιομηχανημάτων, που αναμένεται εντός του δεύτερου τριμήνου του 2019, προσθέτοντας πως το εμπορικό σήμα των PLAY αναγνωρίζεται ως ηγετικό στον τομέα του υπεύθυνου ψυχαγωγικού παιχνιδιού έχοντας αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας.

Έλαβε  την υψηλότερη πιστοποίηση για το υπεύθυνο παιχνίδι

Παράλληλα, ο κ. Κόουπ υποστήριξε   ότι ο ΟΠΑΠ και η Ελληνικά Λαχεία ΑΕ πρόσφατα έλαβαν την υψηλότερη πιστοποίηση για το υπεύθυνο παιχνίδι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Λοταριών (WLA), εστιάζοντας   στον εκσυγχρονισμό του δικτύου και στην εμπειρία του πελάτη. Κατόπιν μίλησε εκτενώς για τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου των πρακτορείων, οι οποίες υλοποιούνται με βάση το πρόγραμμα Retail Excellence 2020, λέγοντας πως τo 2018 άνοιξαν περισσότερα από 500 νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, σημείωσε πως  η μέση προμήθεια για κάθε πράκτορα αυξήθηκε σημαντικά, ως αποτέλεσμα των σχετικών επενδύσεων στο δίκτυο,  τόσο εντός του τέταρτου τριμήνου, όσο και στο σύνολο του έτους, παρουσιάζοντας αύξηση 5,4% σε σύγκριση με το 2017.
Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου αποκάλυψε πως το 2019 θα δοθεί   έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της εμπειρίας διασκέδασης των παικτών. Στη βάση αυτή, συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός μεγάλου αριθμού πρακτορείων σε όλη την Ελλάδα.

Η στρατηγική του ΟΠΑΠ θα αποδώσει καρπούς μέσα στο 2019

Όσον αφορά τις online δραστηριότητες και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, επισήμανε πως η online αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται, εκτιμώντας ότι η στρατηγική του ΟΠΑΠ θα αποδώσει καρπούς μέσα στο 2019, καθώς πέραν της επένδυσης στην ανάπτυξη του νέου Pamestoixima.gr, η εταιρεία προχωρά άμεσα στη διάθεση του ΤΖΟΚΕΡ μέσω του online καναλιού.  Ολοκληρώνοντας ο κ. Κόουπ εστίασε στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας το έργο ως τεράστιο επίτευγμα, με δεδομένο ότι αφορούσε την εγκατάσταση περισσότερων από 50.000 νέων διαφορετικών συσκευών. Ο ίδιος είπε ότι το έργο αυτό έχει ήδη δημιουργήσει οφέλη στην εταιρεία και το δίκτυο της, βελτιώνοντας τις δραστηριότητες του Ομίλου εξοικονομώντας πόρους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019

Σημειώνεται πως για το σύνολο της χρήσης του 2018, ο Οργανισμός παρουσίασε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) που ξεπέρασαν τα 1.547 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,3% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, ενισχύθηκαν κατά 15,4% τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) και διαμορφώθηκαν στα 353,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος κατέβαλε 507,8 εκατ. ευρώ ως εισφορά επί των καθαρών εσόδων του.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα