Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ο Κυρίτσης διορθώνει τη δήλωση του και οι Ειδικοί Φρουροί του απαντούν

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι «δεν θυμάται να είχαμε νεκρούς από μολότοφ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης έκανε διορθωτική δήλωση χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε λανθασμένα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το «άδειασμα» από τον Νίκο Φίλη αλλά και από τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, που δήλωσαν οτι φυσικά υπήρχαν νεκροί, οι 3 νεκροί στην Μαρφίν, υποστηρίζει μέσω δηλώσεών του στο ehtnos.gr, ότι όταν έκανε τη δήλωση, είχε στο μυαλό του «τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τέλος «δικαιολογημένη» την αντίδραση που προκλήθηκε προσθέτοντας «ότι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

«Με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Ειδικοί Φρουροί: Πάνω από 170 αστυνομικοί έχουν καεί από μολότοφ

Πάνω από 170 αστυνομικοί κάηκαν από μολότοφ μέσα σε έναν χρόνο, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Ευστράτιος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών. Απαντώντας έτσι στις «προκλητικές» δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση στην ΕΡΤ , ότι «στα 30 χρόνια καριέρας του ως δημοσιογράφος δεν γνωρίζει να έχει πεθάνει κάποιος από μολότοφ.»

Μάλιστα ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι με τις δηλώσεις του κ Κυρίτση εξαγριώθηκαν οι αστυνομικοί στο σύνολό τους, ειδικά αυτοί που έχει καεί από βόμβες μολότοφ.
Οπως είπε, στα Εξάρχεια δεν πετάνε μολότοφ για πλάκα, αλλά θέλουν να υπάρξει νεκρός αστυνομικός και ότι από θαύμα είναι ζωντανοί οι αστυνομικοί που έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα μολότοφ.
Κάλεσε τέλος τον κύριο Κυρίτση να πάει το Σαββατοκύριακο στα επείγοντα στο 401 μετά από τα καθιερωμένα επεισόδια στα Εξάρχεια, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τα εγκαύματα που προκαλούνται στους αστυνομικούς από τις ρίψεις μολότοφ.

Οι δηλώσεις Κυρίτση έχουν προκαλέσει σάλο αλλά και εσωκομματικές αντιδράσεις, αφού εκτός από την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που θύμισε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τους νεκρούς της Μαρφίν, και ο Νίκος Φίλης σχολίασε ότι εκείνος γνωρίζει ανθρώπους να έχουν πεθάνει από βόμβες μολότοφ και μάλιστα δεν έχουν συλληφθεί, θυμίζοντας- και εκείνος- την τραγωδία της Μαρφίν

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα