Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

84η ΔΕΘΟ νέος Γερμανός Πρέσβης Dr. Ernst Reichel, συναντάται με την «Βραδυνή της Κυριακής»

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οι συντάκτες της «Βραδυνής της Κυριακής»   συναντήθηκαν, με τον νέο  Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ernst Reichel, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, παρουσία και τηw  νέας γενικής προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Sibylla Bendig. Ο κ. Reichel, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας, έχοντας συμπληρώσει μόλις 6 εβδομάδες παραμονής στην Ελλάδα, καθώς έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής

Ο ίδιος φάνηκε ιδιαιτέρως κατατοπισμένος για τα προβλήματα, τις δυσκολίες αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση για την ανόρθωση του κράτους και της οικονομίας, δηλώνοντας   ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής. Στην ερώτηση που του απευθύναμε πως βαθμολογεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι «είναι ακόμη νωρίς για να προβούμε σε εκτιμήσεις. Όμως τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης είναι ενθαρρυντικά. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που βρίσκομαι στη χώρα σας. Μια εξαιρετικά όμορφη χώρα».

Η κυβέρνηση εφαρμόζει τις ορθές πολιτικές

Σε ερώτηση για το πώς είδε την πρόσφατη τοποθέτηση του Αμερικανού   υπουργού Εμπορίου Wilbur Ross, ο οποίος την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση εφαρμόζει τις ορθές πολιτικές με αίσθηση του κατεπείγοντος, ο Γερμανός Πρέσβης,   φάνηκε να συμφωνεί λέγοντας πως η Γερμανική Κυβέρνηση περιμένει   σήμερα πολλά από την Ελληνική. Μάλιστα στην ερώτηση αν η Γερμανία θα στηρίξει Γερμανικές εταιρίες να ανοίξουν βιομηχανικές μονάδες στη χώρα μας, όπως έχει κάνει στη γειτονική Τουρκία, διευκρίνισε πως οι κινήσεις αυτές γίνονται από τις ιδιωτικές εταιρίες

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα