Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Το κράτος του «Εξαρχιστάν»

Τα καλάσνικοφ και ειδικά τα αλεξίσφαιρα που φορούσαν οι «πολεμιστές του “Εξαρχιστάν”» όταν επιτέθηκαν στους λιμενικούς και τον εισαγγελέα, ανησυχούν ιδιαίτερα τους αστυνομικούς, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτό που έλεγαν τόσο καιρό μεταξύ αστείου και σοβαρού για το κράτος του Εξαρχιστάν είναι ένα πραγματικό γεγονός πέρα για πέρα.

Το γεγονός ότι οι ένοπλες ομάδες εκτός από τις… παραδοσιακές μολότοφ, τις φωτοβολίδες, τα ρόπαλα και τις πέτρες φέρουν πλέον πολεμικό οπλισμό, το είχε αποκαλύψει η «ΒτΚ» από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την επέτειο της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου. Όπως είχε γράψει τότε, στο δημοσίευμα της 8-9/12/2018, ομάδες κουκουλοφόρων κρατούσαν επιδεικτικά καραμπίνες και πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, αναγκάζοντας τελικά τους αστυνομικούς να μην προχωρήσουν προς την πλατεία, για τη σύλληψη όσων προκαλούσαν επεισόδια. Φαίνονταν, μάλιστα, αποφασισμένοι για μάχη, γι’ αυτό και οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν τελικά από την περιοχή, αφήνοντας να διαλυθούν οι δράστες τους οποίους είχαν περικυκλώσει. Κάτι ανάλογο συνέβη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν περίπου 50 κουκουλοφόροι έστησαν καρτέρι στους λιμενικούς για να τους τρέψουν σε φυγή και να απελευθερώσουν τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί για ναρκωτικά στο κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτίριο όπου πραγματοποιούσαν κατ’ οίκον έρευνα για ναρκωτικά, κρατούσαν τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και άλλοι πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων με τα οποία τους απείλησαν, χωρίς ευτυχώς να τα χρησιμοποιήσουν. Άλλοι, όμως, χρησιμοποίησαν μαχαίρια τραυματίζοντας έναν από τους 8 λιμενικούς, ενώ αφαίρεσαν και ένα υπηρεσιακό περίστροφο για το οπλοστάσιό τους. Τα αλεξίσφαιρα που φορούσαν οι δράστες φανερώνουν πως αν οι λιμενικοί έβγαζαν όπλα θα γινόταν πραγματική μάχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί αρχικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ομάδες τεσσάρων ατόμων που έφτασαν στο σημείο με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, δηλώνοντας κιόλας αστυνομικοί. Την ίδια στιγμή, άλλη ομάδα 15 ατόμων έφτασε μέσω της Θεμιστοκλέους από την πλευρά της Καλλιδρομίου, ενώ ακόμη μία, περίπου 20 ατόμων, ανέβηκε στο σημείο από την πλατεία.

«Μπαλάκι» ευθυνών  μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. – Λιμενικού

Ευθύνες στο Λιμενικό απέδωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι το φιάσκο οφείλεται στη μη ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατ’ οίκον έρευνα. «Δεν είχε ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά. Όμως, στην αναφορά του Λιμενικού προς την Εισαγγελία, επισημαίνεται ότι «είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα», το οποίο, προφανώς, δεν είχε δυνάμεις να διαθέσει για την αναγκαία έρευνα! Με εύγλωττο τρόπο αναφέρεται και το τι συνέβη: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ
βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (Καλάσνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα, και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες φυγάδευσαν τον δικαστικό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένου να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους». Επίσημα, το Λιμενικό εξήρε την αντίδραση των 8 λιμενικών, διότι αν χρησιμοποιούσαν
όπλα θα υπήρχε «γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα». Από την άλλη, η Ένωση Εισαγγελέων έκανε λόγο για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών», ζητώντας επιτακτικά την εφαρμογή του νόμου. Επίθεση που «ξεπερνά κάθε προηγούμενο» τη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: «Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μια φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών»

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα