Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την ισραηλινή δολοφονική επίθεση
Δεν γνωρίζει (;) το κόμμα τι… ποιεί η κυβέρνηση

«Oι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης» δηλώνει το ΥΠΕΞ

Την έντονη αποδοκιμασία τους στη χθεσινή ισραηλινή δολοφονική επίθεση κατά Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν τόσο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη -που κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος- όσο και η Αννέτα Καββαδία.

Αφορμή ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία.

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή».

«Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ», καταλήγει το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων.
Παράλληλα, επέκρινε όσους αντιμετωπίζουν «με παραινέσεις και ίσες αποστάσεις» τη δολοφονική αυτή επίθεση όπως είπε, που είχε ως αποτέλεσμα 66 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη,

«Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Χρειάζεται καθαρή απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών», τόνισε η κ. Καββαδία.

Την ίδια ώρα το ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του τόνιζε ότι «οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα», επισημαίνοντας ότι καταγράφει «με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας».

«Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για φρίκη και αποτροπιασμό, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο, καθώς οι επόμενες ημέρες «δεν θα είναι ήσυχες».

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα