Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ο Τσίπρας δέχθηκε την πρόταση Θεοδωράκη για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στο μέγαρο Μαξίμου. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημά του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε χαμογελαστός τον κ. Θεοδωράκη στο γραφείο του, ωστόσο στον μίνι διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, έδειχναν και οι δύο προβληματισμένοι καθώς κυριάρχησε το θέμα της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με το πιστόλι στο γήπεδο και τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Θεοδωράκης: Ηρθα για τα εθνικά
Τσίπρας: Η μπάλα είναι στην επικαιρότητα
Θεοδωράκης: Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, εννοώ η χώρα το πολιτικό σύστημα, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Τσίπρας: Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο αυτό
Θεοδωράκης: Κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια, σήμερα φοβάμαι και αύριο αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές σ αυτούς τους ανθρώπους
Τσίπρας: Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Διότι κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται. Κι εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω.
Θεοδωράκης: Κοίτα, αν δεν μπορείτε κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;
Τσίπρας: Είναι πολύ δυσάρεστο
Θεοδωράκης: Και προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια,
Τσίπρας: Δεν είναι η πρώτη φορά
Θεοδωράκης: Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε.

Ο Τσίπρας δέχθηκε σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. «Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να φέρει την πρότασή μας στη Βουλή, να συζητηθεί ώστε σύντομα να προχωρήσουμε στην ίδρυση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ)» τόνισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι πρέπει «να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά». Επανέλαβε ότι κάνει προσπάθεια για εθνική συνεννόηση και πως παρότι υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «υπάρχει και η Ελλάδα» όπως είπε.

«Δεν μπαίνω στην κυβέρνηση Τσίπρα»

Ερωτηθείς για την περίπτωση εισόδου του στην κυβέρνηση απάντησε: «Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Συγκρουόμαστε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωστόσο, άλλα τα εσωτερικά, άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα. Εκεί πρέπει να βρούμε ένα πλαίσιο συνεννόησης».

Κληθείς να σχολιάσει τις ενστάσεις που διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για την συνάντηση αυτή, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως η Φώφη Γεννηματά «έθεσε θέμα συναίνεσης στα εθνικά θέματα. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που είναι διχασμένη» και επανέλαβε τα περί εθνικής γραμμής σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Για Σαββίδη: «Να απομακρύνουμε τους μαφιόζους»

Για το θέμα της εισβολής του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Είναι ντροπή να αφήνουμε το χώρο του ποδοσφαίρου σε μικρές και μεγάλες μαφίες. Να επιβληθεί ο νόμος και οι κανονισμοί. Να απομακρύνουμε τους μαφιόζους. Μακριά από τις μαφιόζικες πρακτικές».

Για Τουρκία: Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησε με τον πρωθυπουργό το σκοπιανό αλλά και τις ελληνουρκικές σχέσεις. Η αίσθηση που αποκομίζει η Σεβαστοπουλεως είναι ότι τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση