Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Πέννυ Ζαφειροπούλου-Σαρρή: «Να φύγουµε από τη στάσιµη κατάσταση»

Η υποψήφια δηµοτική σύµβουλος στο ∆ήµο Ψυχικού – Φιλοθέης Πέννυ Ζαφειροπούλου-Σαρρή ανοίγει τα χαρτιά της στη «ΒτΚ» και µας αποκαλύπτει γιατί κατεβαίνει και µε ποιους στόχους στις δηµοτικές εκλογές.

Υπήρξατε ένα επιτυχηµένο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Οικονοµίας. Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφια δηµοτική σύµβουλος; «Σπούδασα ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στη Γενεύη και οµιλώ τα γαλλικά, τα γερµανικά και τα αγγλικά. Οι γνώσεις µου αυτές αξιοποιήθηκαν στον ΕΛΟΤ, όπου εργάστηκα για 15 χρόνια. Παραιτήθηκα γιατί έπρεπε να µεγαλώσω σωστά τα παιδιά µου. Τώρα που έγινε αυτό, αποφάσισα να ασχοληθώ µε τα κοινά του ∆ήµου Φιλοθέης».

Γιατί επιλέξατε να συνταχθείτε µε την υποψηφιότητα του κ. ∆ηµήτρη Γαλάνη; «Ο κ. ∆ηµήτρης Γαλάνης ασχολείται µε πάθος µε την Αυτοδιοίκηση από το 2011. Έχει διατελέσει αντιδήµαρχος και έχει επιδείξει αξιόλογο έργο. Συµφωνώ µε πολλές από τις προτάσεις του για την ποιοτική αναµόρφωση του δήµου και ειδικότερα της Κοινότητας της Φιλοθέης όπου και κατοικώ. Μου πρότεινε να εκθέσω υποψηφιότητα για τη ∆ηµοτική Ενότητα Φιλοθέης – Παλαιού και Νέου Ψυχικού, αλλά προτίµησα να είµαι υποψήφια ως τοπικός σύµβουλος της Φιλοθέης».

Σε ποιον τοµέα θα µπορούσατε να συνεισφέρετε, αν εκλεγείτε; «Στον τοµέα των ∆ηµοσίων Σχέσεων και των Σχέσεων των Πολιτών µε το ∆ήµο και την Κοινότητα της Φιλοθέης»

Σε τι θεωρείτε ότι υπολείπεται ο ∆ήµος Φιλοθέης – Ψυχικού και πώς πιστεύετε ότι µπορεί να βελτιωθεί; «Ο δήµος είναι σε µια στάσιµη κατάσταση, η οποία πρέπει να αλλάξει. Οι δηµότες πληρώνουµε πολύ ακριβά δηµοτικά τέλη και πρέπει αυτά να είναι ανταποδοτικά στην ασφάλεια, στην καθαριότητα, στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, στις πολιτισµικές εκδηλώσεις και στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της ζωής στο ∆ήµο και την Κοινότητα της Φιλοθέης»

Ποιο είναι το πρωταρχικό ζήτηµα που πρέπει να επιλυθεί στο δήµο; «Η ασφάλεια, η βελτίωση των παρεχόµενων υπηρεσιών, η ευχερής προσβασιµότητα των δηµοτών στις υπηρεσίες και στο δήµαρχο, η βελτίωση του οδικού δικτύου και του φωτισµού, καθώς και η περιποίηση του πρασίνου και των κοινόχρηστων χώρων όπως είναι οι παιδικές χαρές».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα