Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ : Βραβεύτηκε ως ο «Κορυφαίος Εργοδότης»

Βραβεύτηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Παπαστράτος, από το διεθνώς αναγνωρισμένο Oργανισμό Top Employer Institute για το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον που παρέχει στους εργαζομένους της.

«Η σταθερή αναγνώρισή μας τα τελευταία χρόνια ως «Κορυφαίος Εργοδότης» μας γεμίζει περηφάνια και μας δίνει έμπνευση να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα», δήλωσε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σημειώνοντας, πως «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην οικογένεια της PMI, η οποία αναγνωρίζεται επίσης με συνέπεια ως εξαιρετικός εργοδότης, μας επιτρέπει να προσφέρουμε ευκαιρίες για διεθνή σταδιοδρομία, καθώς και πρωτοποριακά προγράμματα ανταμοιβής και αναγνώρισης, αλλά και ανάπτυξης των εργαζομένων μας.

Όραμα  για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Η δέσμευση της Παπαστράτος να παραμένει ένας εργασιακός χώρος που φροντίζει τους ανθρώπους της έρχεται από τα χρόνια της ίδρυσης της και επιβεβαιώνεται ακόμη και σήμερα, εννέα δεκαετίες μετά, σε μια εποχή που η εταιρεία μετασχηματίζεται ριζικά και υλοποιεί το όραμά της για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο». Μάλιστα, η διάκριση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δυναμικής που παρουσιάζει η Παπαστράτος ως εργοδότης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας διαρκώς προγράμματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης για τους ανθρώπους της.

Άριστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού

Παράλληλα, η μητρική εταιρεία, Philip Morris International (PMI), απέσπασε ξανά τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» στην Ευρώπη και τον κόσμο, και σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου, την πιστοποίηση για το εργασιακό περιβάλλον απέσπασαν θυγατρικές εταιρείες της PMI σε 50 χώρες, στην Ευρώπη και τον κόσμο, επιδεικνύοντας άριστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Να σημειωθεί πως η Παπαστράτος κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για σχεδόν εννέα δεκαετίες.

Παραγωγή  θερμαινόμενων ράβδων καπνού

Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος, γίνεται το δεύτερο εργοστάσιο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI) που παράγει τις ράβδους καπνού και αναμένεται να έχει σημαντικά ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητα. Από τη νέα αυτή επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200.

Εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ απορροφούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η Παπαστράτος έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα