Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ : Να καλυφθούν οι ανάγκες των Πυροσβεστών

Για τη συνεισφορά της εταιρείας Παπαστράτος, ώστε να  μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, εκφράζοντας την ελπίδα, πως αυτό το παράδειγμα θα βρει κι άλλους μιμητές.«Στα χρόνια της κρίσης κατέστη αναγκαιότητα  η σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα για κοινωφελείς σκοπούς», σημείωσε με αφορμή τη δωρεά 20 οχημάτων στο Σώμα, την Τρίτη 13 Μαρτίου, η κ. Γεροβασίλη, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Παπαστράτος Χρήστου Χαρπαντίδη, της   διευθύντριας επικοινωνίας και βιωσιμότητας Χριστίνας Ακουρή, του αρχηγού   του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου   Βασίλη Ματθαιόπουλου, του επιτελάρχη υποστράτηγου Αναστάσιου Σωτήρχου, και του προέδρου της   «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης» Γιώργου Καλογερόπουλου.

Στηρίζει έμπρακτα την ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χαρπαντίδης δήλωσε: «Η Παπαστράτος ιστορικά στηρίζει έμπρακτα την ελληνική πολιτεία και κοινωνία. Όπως ακριβώς, λοιπόν, κάνουμε εδώ και 88 χρόνια, με την ίδια συνέπεια δρούμε και τώρα. Η δωρεά αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού στοχεύει στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και τη διασφάλιση της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης επιχειρησιακής λειτουργίας του στο μέλλον, με καίρια αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων φαινομένων και διαρκή εγρήγορση»  Η δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ αφορά σε 20 υδροφόρα οχήματα 4×4, ελαφρού τύπου με δεξαμενές 600 λίτρων, τα οποία θα κατανεμηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα σε νησιά του Αιγαίου.

Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων ομάδων

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η Παπαστράτος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σήμερα, η εταιρία   κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για σχεδόν εννέα δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS.

Δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος, γίνεται το δεύτερο εργοστάσιο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI) που παράγει τις ράβδους καπνού και αναμένεται να έχει σημαντικά ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητα. Από τη νέα αυτή επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200. Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ απορροφούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα