Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ με έξι βουλευτές… τριγύριζα»
Πρόταση συναίνεσης στο πεδίο της συνταγματικής μεταρρύθμισης από τον Κ. Μητσοτάκη στον Α. Τσίπρα

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «πέταξε το γάντι» στον πρωθυπουργό: «Ελάτε να ψηφίσουμε από κοινού όλα τα άρθρα που κρίνετε αναθεωρητέα και θα ψηφίσουμε εμείς τα δικά σας» επανέλαβε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αν αυτό σας πέφτει βαρύ μπορώ να επανέλθω με μια ελαφρά συμπυκνωμένη πρόταση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για εμάς δύο άρθρα είναι τα πιο σημαντικά, διαλέξτε δύο άρθρα και δεσμεύομαι ότι θα τα ψηφίσω αν και εσείς ψηφίσετε τα 16 και 24».

«Ευτυχώς που νομίζετε ότι το ατού σας είναι η οικονομία και όχι τα συνταγματικά»

Με το που ανέβηκε στο βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ «έσφαξε με το βαμβάκι» τον πρωθυπουργό: ««Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να διαβάζει την ομιλία του για το Σύνταγμα, σκεφτόμουν: Ευτυχώς κ. Τσίπρα που νομίζετε ότι το ατού σας είναι τα οικονομικά και όχι τα συνταγματικά» είπε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επέδειξε «άγνοια ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των δικών μας θέσεων».

«Ελάτε να ψηφίσουμε από κοινού ο ένας τις προτάσεις του άλλου»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που προτείνει η ΝΔ ως αναθεωρητέα ώστε να πράξει το ίδιο και η ΝΔ.

«Η μνήμη σας είναι επιλεκτική. Δεν αναφέρατε ότι στην πρώτη μας συνάντηση μετά την εκλογή μου στην Προεδρία της ΝΔ που σας καταθέσαμε μια πρόταση να ψηφίσουμε η ΝΔ τα άρθρα τα οποία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να κριθούν αναθεωρητέα και ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που ζητάει η ΝΔ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σας επαναλαμβάνω την πρότασή μου: Ψηφίστε όλα τα άρθρα που κρίνουμε εμείς αναθεωρητέα να ψηφίσουμε και εμείς όλα τα δικά σας. Αλλά όχι μισές δουλειές κ. Τσίπρα, όχι μισές δουλειές».

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Γιατί τέτοια ανασφάλεια κ. Πρωθυπουργέ; Αν ήσασταν τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσετε τις εκλογές δεν θα κάνατε τέτοια συζήτηση. Γιατί αναγκάζετε τον εισηγητή σας να πηγαίνει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να λέει ότι μπορεί οι δικοί σας βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 32 που εσείς προτείνατε, φοβούμενοι ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, ώστε να χρειάζονται 180 και όχι 151 ψήφοι» .

Το Σύνταγμα είναι η πυξίδα της δημοκρατίας μας και ορίζει όλες τις πτυχές της χώρας, διαμήνυσε ο Κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί κορυφαία στιγμή για το Κοινοβούλιο και ώρα ευθύνης για όλους. «Δεν πρέπει να αποτελέσει μια χαμένη ευκαιρία», υπογράμμισε.

Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον είναι πρωτοφανές, προσέθεσε και επισήμανε πως εδώ και 10 χρόνια η πατρίδα μας μαστίζεται από κρίση. «Ο λαϊκισμός έγινε εργαλείο για κατάχρηση εξουσίας. Το πολίτευμα αμφισβητήθηκε. Έτσι αυτή η διαδικασία έχει και χαρακτήρα αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μιας αναγέννησης» ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως μια γενναία τολμηρή αναθεώρηση είναι προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και τόνισε πως η ΝΔ αντιμετωπίζει τη διαδικασία ως οδηγό για τις αλλαγές. «Έχουμε καταθέσει προτάσεις για αναθεώρηση σε 59 άρθρα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει με καλό πνεύμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βουλευτές μισθώνονται πολιτικά, για ειδικό σκοπό

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το μήνυμα πως η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις. «Στον καθρέφτη της αναθεωρητικής διαδικασίας φαίνονται οι διαθέσεις του κάθε κόμματος. Ποιος θέλει να πάει η πατρίδα μπροστά και ποιος να μείνει καθηλωμένη. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το σύνταγμα δείχνει ποιος είναι προοδευτικός και ποιος εκφράζει τη συντήρηση» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το σύνταγμα ως μοχλό για το κομματικό του συμφέρον. Η Βουλή έχει μεταβληθεί σε μια ρευστή πολιτική μάζα. Ας μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας πώς αλλιώς μπορεί να ορίσει μια πραγματικότητα όπου βουλευτές ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πολιτικά αξιώματα. Ή μισθώνονται πολιτικά βουλευτές για ειδικό σκοπό. Ή βουλευτές που στα χαρτιά δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά έχουν προκαταβολικά παραχωρήσει την ψήφο τους στον κ. Τσίπρα. Έχουμε μια άτυπη ομάδα 151 βουλευτών ειδικού σκοπού που εναλλάσσεται κατά περίπτωση σε διαφορετικές πλειοψηφίες. Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ με έξι βουλευτές τριγύριζα» είπε με έμφαση.

Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στην πρότασή του προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Σας κάνω μια πρόταση πιο συμπυκνωμένη: Διαλέξτε δύο άρθρα που θεωρείτε σημαντικά κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα τα ψηφίσουμε. Οποια θέλετε. Εμείς θεωρούμε σημαντικά δύο άρθρα: Το 16 και το 24». είπε με έμφαση.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα