Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Προς ιδιωτικοποίηση και το ΟΑΚΑ

Η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στο ΟΑΚΑ, που όπως πολλοί άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, περνάει στα χέρια του νέου υπερ-ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.
Όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση το Σαββατοκύριακο, ο οργανισμός διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου, βρίσκεται στη λίστα με τους οργανισμούς που σταδιακά θα τεθούν υπό την ομπρέλα της Εταιρίας Δημόσιων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ).
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο παράρτημα Δ του άρθρου 198 του πολυνομοσχείου, το ΟΑΚΑ είναι ανάμεσα στους οργανισμούς που θα μεταβιβαστούν άμεσα στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, στην διοίκηση του οποίου θα μετέχουν και εκπρόσωποι των θεσμών.
Το παράδοξο είναι ότι η κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της την διοίκηση του Σταδίου.
«Δεν είχαμε ιδέα, το πληροφορηθήκαμε με την κατάθεση στη Βουλή κι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ίσως να μην το ήξερε καν η αθλητική ηγεσία. Έχουμε επικοινωνήσει με το υπουργείο και περιμένουμε ενημέρωση», δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚΑ, Ηλίας Αρκούδης, που πρόσθεσε: «Πρακτικά το υπερ-ταμείο μπορεί να κάνει οτιδήποτε, να το πουλήσει, να το νοικιάσει ή οτιδήποτε άλλο».
Ο κύριος Αρκούδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, λέγοντας: «Το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά της αθλητικής προετοιμασίας όλων των ομοσπονδιών. Δεν είναι μόνο η έδρα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο μπάσκετ. Είναι τόσες μικρές ομοσπονδίες που δεν φαίνονται. Υπολογίζουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν καθημερινά στο ΟΑΚΑ και δεν αναφέρομαι στους φιλάθλους».
Σε ερώτηση για την αξία του Ολυμπιακού Σταδίου, τόνισε πως αυτή δεν μπορεί να υπολογιστεί: «Είναι τεράστια η αξία, δεν μπορώ να την υπολογίσω. Μόνο η στέγη Καλατράβα είναι ένα τεράστιο νούμερο».
Πάντως ο αντιπρόεδρος του ΟΑΚΑ παραδέχτηκε λόγω έλλειψης πόρων, η συντήρηση που γίνεται στις εγκαταστάσεις δεν αυτή που πρέπει.
«Προσπαθούμε να βρούμε λεφτά από την Περιφέρεια γιατί τα κρατικά είναι πάρα πολύ λίγα. Δεν έχουμε τα χρήματα να κάνουμε βαριά συντήρηση, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συντήρηση εδώ και χρόνια».

Συντάκτης

Προηγούμενο άρθρο

Νοκ άουτ ο Βάργκας

Επόμενο άρθρο

Αγκαλία με τον τίτλο

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα