Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Πόλεμος ασφαλιστικών μέτρων για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Βόμβα στη διαδικασία του διαγωνισμού που βρίσκεται για δεύτερη μέρα σε εξέλιξη βάζει η σωρεία αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης είχαν δημοπρατηθεί οι δύο από τις τέσσερις άδειες ενώ την Τετάρτη αναμένεται να δημοπρατηθούν και οι άλλες δύο.

Ωστόσο, ενώ η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών βρίσκεται σε εξέλιξη, θυροκολήθηκαν στην πόρτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τα ασφαλιστικά μέτρα πέντε τηλεοπτικών σταθμών.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Κλητήρας εμφανίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και θυροκόλλησε φάκελο που περιέχει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του Star κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

O δικηγόρος του Star, Πάνος Λαζαράτος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε: «Μας πήραν τηλέφωνο και από το ΣτΕ ότι πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη επίδοση συγκεκριμένες μέρες πριν την δικάσιμο. Ήταν η τελευταία μέρα. Σε αυτά τα μέτρα, το Star ζητάει τον αποκλεισμό της εταιρίας Καλογρίτσα, επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός από το ραδιοτηλεοπτικό. Ενώ ο νόμος λέει για αποκλειστικό σκοπό. Απερρίφθη η προσωρινή διαταγή, πρέπει να εκδικαστούν και τα πραγματικά ασφαλιστικά μέτρα που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου».

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ALPHA

Λίγο αργότερα, στις 10.04 στην είσοδο θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του ALPHA.

O δικηγόρος του Alpha, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, μίλησε και αυτός στο ΣΚΑΪ, για τη θυροκόλληση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, τονίζοντας ότι: «Πρόκειται για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που αφορά τις υποψηφιότητες, δηλαδή, ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Είναι το κομμάτι αυτό, επί του οποίου, σε ένα πρώτο στάδιο ο πρόεδρος του ΣτΕ και τώρα θα τα δει πια το δικαστήριο- και αφορά ακριβώς το παραδεκτό της συμμετοχής ορισμένων υποψηφίων στον διαγωνισμό αυτό».

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Mega

Στη συνέχεια, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός Mega κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1

Επίσης, λίγο μετά τις 11.30 θυροκολλήθηκε και φάκελος με τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΣΚΑΪ

Στη συνέχεια θυροκολλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και από τον Σκάι κατά της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των 4 νέων σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα