Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ρομά και προληπτικές συλλήψεις για τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους Ρομά και τους πρόσφυγες, που έδωσαν και πάλι «δυναμικό παρών» με πλαστικές σημαίες και πρόδηλο ενθουσιασμό. «Τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιχείρηση μετακινούμενων ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο αυτές ομάδες ψηφοφόρων, όπως και εκείνοι «που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο, άρα δεν μπορούν να βρεθούν από τους δημοσκόπους», όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν, κατά το Μαξίμου τα «κρυφά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές.

Προληπτικές συλλήψεις

Στις 19:30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών και αφού προηγήθηκε ένταση στην πόλη.

Πολίτες είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρία για την Μακεδονία έξω από το λιμάνι. Εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων.

«Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Όλοι στην προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι. Να βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία για την Ελλάδα των πολλών ή να αποδείξουμε για άλλη μια φορά, πόσο φασιστικά πνίγεται η φωνή μας» αναφερόταν στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα

Οι διαμαρτυρόμενοι, μάλιστα, άνοιξαν πανό, αποκαλώντας «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για περίπου 25 άτομα που άνοιξαν πανό για τη Μακεδονία κοντά στην πρώτη προβλήτα και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ τραγουδούσαν και το «Μακεδονία ξακουστή». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και υπήρξαν και νέες προσαγωγές -τουλάχιστον οκτώ.

Η Τροχαία προχώρησε νωρίτερα σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να περάσει ο πρωθυπουργός, ενώ ισχυρή είναι η αστυνομική δύναμη σε διάφορα σημεία και διασταυρώσεις.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα