Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΣΕΓΑΣ-ΕΠΕ : Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν αποτελεί μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, αλλά μας προδιαθέτει για ένα καλύτερο τρόπο ζωής

Την βεβαιότητα ότι θα εφαρμοστεί άμεσα και καθολικά ο αντικαπνιστικός Νόμος, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας την ανάγκη της ενημέρωσης και πρόληψης όλων των ομάδων για τη σημασία του εμβολιασμού, για το σωστό τρόπο διατροφής, αλλά και στο έργο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. «Ο μαραθώνιος είναι στάση ζωής είναι ωραίο πράγμα οι νέοι να περνάνε τη ζωή τους στον αθλητισμό, όχι για να γίνουν επαγγελματίες, αλλά για να γυμνάζονται Ο στίβος είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και ο μαραθώνιος είναι μαγνήτης και προσελκύει το ενδιαφέρον. Μπράβο, συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Το υπουργείο Υγείας όπου μπορεί θα είναι δίπλα σας», είπε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ο κ. Κικίλιας   στην καθιερωμένη κοινή συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία του πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, του αν. Καθηγητή Πνευμονολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α, Νοσοκομείο «Αττικόν», Στέλιου Λουκίδη και της επίκουρης Καθηγήτριας Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και υπεύθυνης της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της Ε.Π.Ε. Παρασκευής Κατσαούνου.

Υιοθέτηση ενός διαφορετικού, ενός καλύτερου τρόπου ζωής

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: «Η μακρόχρονη συνεργασία μας με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει σταθεί αφορμή αλλά και όχημα να αναδείξουμε το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν αποτελεί μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, αλλά και μια δεξαμενή αξιών, ανάμεσά τους και η υιοθέτηση ενός διαφορετικού, ενός καλύτερου τρόπου ζωής. Εγκαινιάζοντας το 2019 μια νέα φάση ανάπτυξης και εξέλιξης του θεσμού, με απώτερο στόχο την προσφορά ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών από τη διοργάνωση στο μέλλον, ανανεώνουμε και τη δέσμευσή μας να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη, η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο εμβολιασμός, μπορούν να προσφέρουν σε όλους καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι μέσα στα 30 μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο με πάνω από 60.000 δρομείς με 13.000 ξένους δρομείς από 104 χώρες του κόσμου, μια σημαντική δραστηριότητα για τον τουρισμό και την αγορά της πόλη. Είναι παράλληλα κι ένα δυνατό μέσο για τη διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων εκεί ακριβώς εδράζεται η 7ετής συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Πνευμονολογική Εταιρεία. Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω την ΕΠΕ και την Pfizer Hellas για τη συνεργασία και φυσικά το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με όλους του τις ιδιότητες γνωρίζει τη σημασία της άθλησης, αλλά και της πρόληψης, αλλά και το θετικό αντίκτυπο που έχουν στο σύστημα υγείας».

Έμφαση στην πρόληψη, με τον εμβολιασμό,σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων

Από την πλευρά του, ο κ. Λουκίδης, υποστήριξε ότι «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς, η συμμετοχή μας για έβδομη συνεχόμενη φορά, ως Θεσμικός Εταίρος, στο Μαραθώνιο της Αθήνας, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα αλλά και ένα θεσμό που αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αυτή η πρωτοβουλία μας έχει προσφέρει τη δυνατότητα να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε χιλιάδες συμπολίτες μας για τη σημασία της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τις προσπάθειές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, μέσω του εμβολιασμού, σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων, όπως η πνευμονιοκοκκική πνευμονία».
Κατόπιν, η κ. Κατσαούνου, ανέφερε στην ομιλία της : «Ως Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, αναγνωρίζουμε και υπηρετούμε πιστά το καθήκον μας να συνδράμουμε συστηματικά στις προσπάθειες ανάδειξης της αναγκαιότητας της πρόληψης συνολικά, και του εμβολιασμού ειδικότερα, προκειμένου να έχουμε καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Η σωστή ενημέρωση του κοινού αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την ενίσχυση της πρόληψης»
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες με τη χορηγία της Pfizer Hellas

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα