Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Σε τρομο-καραντίνα βάζουν την Ευρώπη οι ΗΠΑ

Ταξιδιωτική οδηγία, με ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου, εξέδωσε το State Department σημειώνοντας ως ενδεχόμενο στόχο το EURO 2016 που θα γίνει στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες των ΗΠΑ για τον κίνδυνο ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, στόχος των οποίων μπορεί να είναι μεγάλες εκδηλώσεις, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», υπογραμμίζεται στο κείμενο της ταξιδιωτικής οδηγίας. Ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές.

«Ο μεγάλος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται την Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποτελέσουν σημαντικοί στόχοι για τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε πολυπληθείς εκδηλώσεις», σημειώνει η ταξιδιωτική οδηγία.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ εκδίδει τακτικά αντίστοιχες οδηγίες για χώρες ξεχωριστά και ενίοτε για μια ολόκληρη ήπειρο ή τον κόσμο στο σύνολο του, ακόμα και όταν δεν διαθέτει πληροφορίες για την ύπαρξη συγκεκριμένης απειλής για συγκεκριμένους στόχους.

Η τελευταία προειδοποίηση που εκδόθηκε για την Ευρώπη ήταν στις 22 Μαρτίου, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Τα στάδια που θα φιλοξενήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες του EURO 2016, οι σχεδιασμένες ζώνες για φιλάθλους και ανεξάρτητες αίθουσες διασκέδασης που θα μεταδίδουν τους αγώνες στην Γαλλία και στην Ευρώπη αποτελούν ενδεχόμενους στόχους για τρομοκράτες, όπως και άλλα αθλητικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας και δημόσιοι χώροι συνάθροισης σε όλη την Ευρώπη», επισημαίνεται.

Παράλληλα γίνεται λόγος για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας που αναμένεται να συγκεντρώσει έως και 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες στην Κρακοβία της Πολωνίας μεταξύ της 26ης και της 31ης Ιουλίου.

«Η Πολωνία θα επιβάλει συνοριακούς ελέγχους σε όλα τα εθνικά της σύνορα από τις 4 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου και όσοι επισκεφτούν την χώρα κατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να επιδεικνύουν τα διαβατήρια τους και να υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας σε όλη την Πολωνία», αναφέρει το State Department.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα