Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Σπουδαίε και ξεχωριστέ φίλε μου Κώστα – Γιώργος Καλαντζής

Δεν ξεπερνιέται η απουσία, και ας έχει περάσει ήδη ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα Μήτση. Φταίει που ο Κώστας ήταν σπουδαίος και ξεχωριστός, γι’ αυτό και όταν φεύγουν άνθρωποι σαν τον Μήτση, η απουσία πονάει πιο πολύ. Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνεργάτες του, οι συμπατριώτες του, όλοι όσοι συναναστρεφόμασταν τον Κώστα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τη μεγαλοσύνη του. Οι αρχές του, οι αξίες του, τα οράματά του, η δικαιοσύνη του, η ευφυΐα του, η εργατικότητά του, η γενναιοδωρία του, η απεριόριστη αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της, η επιμονή του, οι καινοτόμες και πρωτοπόρες, αλλά συνάμα και απόλυτα υλοποιήσιμες, σκέψεις και ιδέες του είναι εδώ, κάθε μέρα, μαζί μας.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα άνθρωποι σαν τον Κώστα Μήτση είναι απαραίτητοι και λείπουν πραγματικά από την πατρίδα. Έχω ξαναπεί ότι τον Κώστα τον αγαπούσα, τον εκτιμούσα και τον θαύμαζα για πάρα πολλά πράγματα. Ξεκίνησε παιδί από την πατρίδα του, την Ήπειρο, με μόνα εφόδια το πείσμα του, το μυαλό του, τα όνειρά του.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας, ξενοδόχος, εκδότης, που ξεκίνησε με μια τσάντα ως πλασιέ και με μια πλεκτική μηχανή αργότερα, αλλά και ένα τσουβάλι γεμάτο ιδέες και όνειρα, που τα έκανε όλα αληθινά: και τις ιδέες, και τα όνειρά του. Και δεν ξέχασε ποτέ πώς ξεκίνησε. Δεν πέταξε ποτέ εκείνη την πρώτη μηχανή, δεν άφησε να αλλοιώσει ο χρόνος ή η επιτυχία τον ευπατρίδη Ηπειρώτη που αγαπούσε την Ελλάδα, το χωριό του, τους ανθρώπους, την οικογένειά του, τους συνεργάτες και τους φίλους του.
Ελπίζω ότι και οι υπόλοιποι φίλοι του θυμούνται και τιμούν τον Κώστα καθημερινά.
Ο Κώστας Μήτσης είναι φίλος μου, όχι ήταν, είναι. Κρατάω τη φιλία μας, την αγάπη του, τη στήριξή του σε όλες τις στιγμές μου, εύκολες και δύσκολες, τις συμβουλές του, τις συζητήσεις μας, τις χαρές μας και τις αγωνίες μας. Δεν ένιωθα ποτέ μόνος. Τα κρατάω όλα ως πολύτιμα φυλακτά από έναν άνθρωπο που αγαπούσε τους ανθρώπους. Σπάνιο χάρισμα στις μέρες μας, και όμως τόσο σπουδαίο. Αγαπούσε και πίστευε στους ανθρώπους και στις ικανότητές τους, ίσως γιατί είχε χρειαστεί σε μικρή ηλικία να δοκιμάσει τις αντοχές, τα όρια και τις δικές του ικανότητες. Και όταν τα κατάφερε η καρδιά του αποφάσισε ότι η πίστη, η επιμονή, η υπομονή και η αγάπη μπορούν να κάνουν θαύματα. Σπουδαίε και ξεχωριστέ φίλε μου, είναι δύσκολοι οι καιροί, αλλά έχουμε την πίστη, τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή να τους κάνουμε καλύτερους. Ένα σου υπόσχομαι: όπως δε σε διέψευσα ποτέ, δε θα σε διαψεύσω και τώρα. Σ’ ευχαριστώ για όλα.

Γιώργος Καλαντζής π. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Η βιογραφία του Κ. Μήτση