Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Στην κατάθεση πρότασης μομφής προσανατολίζεται η ΝΔ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εξετάζει να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να διακοπεί η αυριανή συνεδρίαση και η ψήφιση των προαπαιτούμενων μνημονιακών μέτρων που πρόκειται να γίνει μέχρι αύριο το μεσημέρι. Το πιθανότερο είναι η πρόταση μομφής να συζητηθεί μετά από τη συνεδρίαση.

Σε αυτή την περίπτωση, καθώς η συζήτηση της πρότασης μομφής διαρκεί 3 ημέρες, και αναμένεται να λήξει το Σάββατο, το βράδυ, θα μετατεθεί το πιο πιθανό η συνάντηση Ζάεφ- Τσίπρα στις Πρέσπες και η υπογραφή της Συμφωνίας, την Κυριακή.

Μ. Σπυράκη: «Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις»

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις».

ΝΔ: Αδιανόητο να μη μας στέλνουν τη συμφωνία

Στο μεταξύ αιχμές αφήνει η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι (3.30 μ.μ που γραφόταν η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης), δεν της είχε αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας.

«Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου» σημειώνουν στην Πειραιώς. Απαντώντας επίσης στον κ. Τζανακόπουλο τονίζουν: «Ο κ.Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησής του.

 

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα