Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο μεγάλος Hπειρώτης Κωνσταντίνος Μήτσης

Στον τόπο καταγωγής του, στο χωριό Κρυονέρι Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε η ταφή του κορυφαίου επιχειρηματία και εκδότη της Βραδυνής. Πολλοί ήταν όσοι βρέθηκαν στο κοιμητήριο για να του πουν το τελευταίο αντίο, πολιτικοί, δικαστικοί, φίλοι, συνεργάτες και απλοί συγχωριανοί του που όλοι είχαν να θυμηθούν κάτι καλό από την πλούσια σε επιτυχίες αλλά και αγαθοεργίες ζωή του.

«Ο τόπος καταγωγής του τον δέχεται για να αναπαυθεί αιωνίως» τόνισε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος Παπαγιάννης επισημαίνοντας ότι ο Κ. Μήτσης αναστήλωσε την εκκλησία του χωριού, την Αγ. Παρασκευή, «την οποία είχε προστάτιδα του από τους γονείς του ακόμη».

20160831_160842

Στο φιλανθρωπικό έργο του Κωνσταντίνου Μήτση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αδελφότητας Κρυονεριτών, Χαρίλαος Ιωάννου. «Ο Κωνσταντίνος Μήτσης ήταν ο προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων, ήταν το στήριγμα του χωριού και η παρηγοριά. Η πόρτα του ήταν πάντοτε ανοιχτή για οποιονδήποτε και οποιαδήποτε ώρα», δήλωσε στην Βραδυνή ο κ. Ιωάννου εξηγώντας ότι ο εκλιπών εκτός από την αναστήλωση του κοιμητηρίου και της εκκλησίας, που κόστισε 300.000 ευρώ, έχτισε έναν κοινόχρηστο χώρο, όπου λειτουργούν ιατρείο, ξενώνας, πολιτιστική αίθουσα και το καφενείο του χωριού ενώ σκόπευε να ιδρύσει μουσείο και να πλακοστρώσει τους δρόμους.

20160831_145852

«Εις μνήμη των γονιών του Σταύρου και Ουρανίας με εντολή και δαπάνη του ιδίου το καφενείο του χωριού προσφέρει δωρεάν καφέ στους κατοίκους εδώ και πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

20160831_163052

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Μήτση, μεταξύ άλλων, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλατζής, ο πρώην υπουργός Αντ. Φούσσας, οι πρώην βουλευτές Κ. Μπουρδάρα και Ν. Τζαβέλα, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο ομότιμος πρόεδρος του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλος,  ο διευθυντής της «Βραδυνής της Κυριακής» δημοσιογράφος Γ. Λοβέρδος και η δημοσιογράφος Ο. Τρέμη.

20160831_152519

«Ο Κ. Μήτσης ήταν ένας λαμπρός πατριώτης και γνήσιος Έλληνας αλλά ιδίως ένας μεγάλος ηπειρώτης» δήλωσε ο κ. Φούσας και πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε από το μικρό Κρυοενέρι πάμπτωχος και έφτιαξε μια τουριστική αυτοκρατορία. Υπήρξε ένας πραγματικός ηγέτης με τρομερές επιχειρηματικές ικανότητες. Η απώλεια του για την Ήπειρο, το Πωγώνι και την Ελλάδα είναι τεράστια».

«Έφυγε ένας ευπατρίδης, ένας τεράστιος άνθρωπος και Έλληνας, με τεράστια προσφορά στην κοινωνία», είπε ο Π. Ψωμιάδης

«Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας, μακάρι να βρεθεί για κάθε ένα τέτοιο άνδρα άλλος αντικαταστάτης του γιατί το έχει ανάγκη το έθνος», δήλωσε ο Απ. Γκλέτσος.

20160831_145932

Γεμάτος όνειρα, τα οποία όμως ασφυκτιούσαν στο πανέμορφο αλλά μικρό Κρυονέρι Πωγωνίου, ο Κωνσταντίνος Μήτσης, έφυγε για την Αθήνα σε παιδική ηλικία, στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Πάμφτωχος δούλευε από 10 χρονών αρχικά ως πωλητής μέχρι που ίδρυσε μια αυτοκρατορία επιχειρήσεων με ναυαρχίδα τα 20 ξενοδοχεία του, που κάθε χρόνο υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες

«Τα πάντα θέλουν φροντίδα καλή προαίρεση και προσοχή», σημείωνε πάντα ο επιτυχημένος επιχειρηματίας που χαρακτηριζόταν από τις δεινές διαπραγματευτικές ικανότητες του, τη διορατικότητα την ευελιξία την εργατικότητα το ήθος και τη μεγαλοκαρδία του

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα