Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Στη Θράκη ο Κυρ. Μητσοτάκης
Εκφράζω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

«Αντίκρισα στη Ροδόπη μία εικόνα εγκατάλειψης»

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θράκη όπου βρίσκεται, για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

«Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μια πολιτική η οποία έχει ριζώσει και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ», συμπλήρωσε.

«Έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή», τόνισε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την περιοδεία του στη Ροδόπη και στην Ξάνθη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς. Επίσης θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Κατά την άφιξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήπιε τον καφέ του σε τοπικό καφενείο, επισκέφτηκε καταστήματα και μίλησε με μαγαζάτορες για τα προβλήματά τους, ενώ έκανε και μία βόλτα στην υπαίθρια αγορά και συζήτησε με παραγωγούς και ντόπιους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε φορείς της πόλης σε παραδοσιακό καφενείο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε φορείς της πόλης σε παραδοσιακό καφενείο

«Αντίκρισα στη Ροδόπη μία εικόνα εγκατάλειψης»

«Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςστις κατά την επίσκεψή του στις Σάπες Ροδόπης. «Είμαι εδώ για να μεταφέρω με την παρουσία μου το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019. Μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εδώ πέρα, για τη Ροδόπη και τη Θράκη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην εικόνα «εγκατάλειψης» που όπως είπε συνάντησε κατά την άφιξή του στη Ροδόπη και τη «γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιαδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής», τονίζοντας ότι «ο πληθυσμός μειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται και αυτή». Και πρόσθεσε: «Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ. Πολιτικές οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων, θέσεων απασχόλησης».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, παρά τα προβλήματα της έντονης ανεργίας και κοινωνικών ανισοτήτων, η Θράκη έχει «σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία κεντρική εξουσία και αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν για να τα αναδείξουν.

«Θα εξηγήσουμε πώς το κεντρικό κράτος, η κεντρική εξουσία, η περιφερειακή διοίκηση μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην όμορφη ακριτική Θράκη, για το πώς οι Θρακιώτες και ειδικά οι νέοι Θρακιώτες θα έχουν κίνητρο και λόγο για να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη εδώ πέρα στη Θράκη».

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα