Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Ιωάννα Καλαντζάκου: «Επί ζημία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία»

 

«Η κοινωνία ζητάει εκλογές τώρα! Η δημαγωγική συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον διχαστικό λόγο, τη λάσπη στους αντιπάλους, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα προεκλογικά επιδόματα, χρεωκόπησε», αναφέρει στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ» η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας Ιωάννα Καλαντζάκου. Η κ. Καλαντζάκου, που είναι μάχιμη δικηγόρος με εξειδίκευση στο Εμπορικό και το Ποινικό Δίκαιο, εξηγεί ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών γιατί έκρινε ότι η επαγγελματική και συνδικαλιστική εμπειρία που έχει αποκτήσει, «μπορεί να μεταφραστεί σε προσφορά στην προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου». Σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη τονίζει ότι «αποτελεί την οριστική διάψευση του υποτιθέμενου “ηθικού πλεονεκτήματος” που ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφήμιζε, ενώ δεν είχε ποτέ».

Πότε εκτιμάτε ότι μπορεί να γίνουν εθνικές εκλογές; Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ξεπεράσει το σκόπελο των ευρωεκλογών;

«Η κοινωνία ζητάει εκλογές τώρα! Η δημαγωγική συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον διχαστικό λόγο, τη λάσπη στους αντιπάλους, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα προεκλογικά επιδόματα, χρεωκόπησε. Το δημοψήφισμα της κάλπης θα είναι η εκκωφαντική απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο, θα το κάνει επί ζημία της χώρας – όπως επί ζημία της κυβέρνησε τέσσερα χρόνια. Και θα συντριβεί τον Οκτώβριο».

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές στο Βόρειο Τομέα;

«Μετά από πολλά χρόνια στην εκπροσώπηση των συναδέλφων μου στην Ελλάδα και στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, και από τη θέση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έκρινα ότι η επαγγελματική και συνδικαλιστική εμπειρία που έχω αποκτήσει, μπορεί να μεταφραστεί σε προσφορά στην προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου. Και θέλησα να προσφέρω ενεργά, επειδή αισθάνομαι αγωνία. Αγωνία, για τη χώρα, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της κοινωνίας και όλων των εργαζομένων. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, μεγάλωσα και κατοικώ στον Βόρειο Τομέα, οπότε η υποψηφιότητα εκεί ήταν εύλογη επιλογή. Τα μεγάλα, όμως, προβλήματα είναι κοινά σε όλη τη χώρα. Δεν λύνονται σε τοπικό επίπεδο. Χρειάζεται εθνική πολιτική, εθνική προσπάθεια. Σ’ αυτήν θέλει να ηγηθεί η Νέα Δημοκρατία. Σ’ αυτήν θέλω να μετάσχω με όλες τις δυνάμεις μου. Για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Για να κερδίσουμε το στοίχημα της επιστροφής των νέων μας σε μια πατρίδα που τους αξίζει και τους έχει ανάγκη».

Η υπόθεση Πετσίτη θεωρείτε ότι κλόνισε την κυβέρνηση Τσίπρα;

«Οι πολίτες βλέπουν έναν φίλο του στενότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού, του κ. Παππά, έναν άνθρωπο που ήταν τακτικός συνομιλητής του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, να γίνεται από το πουθενά στενός συνεργάτης επιχειρηματιών εκτεθειμένων έναντι του Δημοσίου και εκπρόσωπος δικηγόρου ειδικευμένου σε εξωχώριες εταιρίες. Μαθαίνουν ότι στους λογαριασμούς του “φίλου” αυτού κατατίθενται μεγάλα ποσά. Ο συνειρμός είναι αυτονόητος. Πώς και γιατί απέκτησε τέτοιες επιχειρηματικές σχέσεις ο κ.Πετσίτης; Γιατί εισέπραξε τέτοια ποσά; Πού όδευσε τελικά το χρήμα; Για τον μέσο Έλληνα η υπόθεση Πετσίτη αποτελεί την οριστική διάψευση του υποτιθέμενου “ηθικού πλεονεκτήματος” που ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφήμιζε, ενώ δεν είχε ποτέ».

Σχετικά με τη Novartis, είναι σκάνδαλο ή σκευωρία;

«Για τα πολιτικά πρόσωπα η σκευωρία έχει αποδειχθεί. Πριν από ένα χρόνο, θυμίζω, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν έγινε το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, η εφημερίδα “Documento” αναφέρθηκε σε κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα που όταν τυπωνόταν η εφημερίδα δεν είχε ακόμη δοθεί! Ο κ. Παπαγγελόπουλος έσπευσε να μιλήσει για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”, ενώ κατά το νόμο δεν είχε γνώση της δικογραφίας. Το ίδιο και ο κ. Κοντονής. Λίγο αργότερα, ο κ. Πολάκης είπε ότι γνώριζε τους προστατευόμενους μάρτυρες! Μετά από αυτά τα πρωτοφανή, φτάσαμε στο τωρινό πόρισμα σε δόσεις, που απαλλάσσει τέσσερις πολιτικούς, αλλά διατηρεί σε ομηρία κάποιους άλλους ώστε να συνεχίζει να τους σπιλώνει και να τους συκοφαντεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το υποτιθέμενο πολιτικό σκάνδαλο αποδείχθηκε φιάσκο. Αποδείχθηκε μια οργανωμένη σκανδαλολογία σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης».

H Ν.Δ. είναι υπέρ της παραγραφής της υπόθεσης Novartis;

«Η Νέα Δημοκρατία είναι εναντίον της σύντομης παραγραφής για αδικήματα υπουργών. Έχει επανειλημμένα ζητήσει την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ψήφισε και τώρα, κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ήδη το 2006, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου 86. Οι βουλευτές του τότε Συνασπισμού, εκ των οποίων μερικοί είναι τώρα υπουργοί, δεν ψήφισαν την πρότασή του. Από εκεί και πέρα, η παραγραφή δεν είναι θέμα πολιτικής άποψης, αλλά εφαρμογής του Συντάγματος και των νόμων από την Ποινική Δικαιοσύνη. Αν οι ποινικές δικαστικές Αρχές κρίνουν ότι συντρέχει, είναι υποχρεωμένες να την εφαρμόσουν».

Πιστεύετε ότι η ανομία στα Εξάρχεια αυξήθηκε λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης Σ ΎΡΙΖΑ;

«Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που πραγματικά δεν το πιστεύει; H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε επισήμως τα Εξάρχεια σε άβατο ανομίας και εγκλήματος. Με την επαναφορά, μάλιστα, του πανεπιστημιακού ασύλου, που λειτούργησε επί ΣΥΡΙΖΑ ως άσυλο παραβατικότητας, εμπορίας ναρκωτικών και απειλών κατά των φοιτητών και εκπαιδευτικών, τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο έγιναν ενιαίος χώρος ασυλίας για κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες. Σε τέτοιο σημείο, ώστε να δέχονται επίθεση και να αφοπλίζονται άνδρες του Λιμενικού, η δε Αστυνομία να επιτηρεί τα όρια των Εξαρχείων ως οιονεί σύνορα, πέρα από τα οποία δεν επεμβαίνει. Μόλις οι κάτοικοι τολμούν να εκφράσουν την αγωνία τους δέχονται επιθέσεις και απειλές από τους υποτιθέμενους αναρχικούς. Η δε κυβέρνηση, αντί να συμπαρίσταται στους κατοίκους, αδιαφορεί ή και τους ειρωνεύεται!».

 

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα