Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ : Συμφωνία αναχρηματοδότησης

Σε συμφωνία, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, κατέληξαν οι τράπεζες, για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Σταύρο Τάκη.Το ποσό της αναχρηματοδότησης , ανέρχεται στα 292   εκατ. ευρώ, μέσω της ενοποίησής του σε ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 283 εκατ. ευρώ, με αρχική διάρκεια πέντε ετών και δυνατότητα   ανανέωσης για ακόμα τρία χρόνια .

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της αρχές Απριλίου , ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι η διαπραγμάτευση για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων κοινοπρακτικών και διμερών δανείων του Ομίλου ολοκληρώθηκε στις 27.02.2018, προσθέτοντας ότι εν αναμονή της σύνταξης και υπογραφής των τελικών συμβατικών κειμένων, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν σε παράταση της λήξης των ανωτέρω δανείων έως την 30.06.2018.

Αναδιάρθρωση του δανεισμού

Υπενθυμίζεται πως κάτι αντίστοιχο είχε πραγματοποιηθεί και το 2013, όταν η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, είχε συμφωνήσει με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, που τότε ήταν στα 282 εκατ. ευρώ. Βέβαια, σήμερα η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε ένα αναλυτικό business plan με ορίζοντα πενταετίας το οποίο καταγράφει τις μελλοντικές κινήσεις, όπου σημαντικό ρόλο συνέβαλαν οι εκτιμήσεις για βελτίωση της αγοράς του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια υπέφερε από την οικονομική κρίση ,καθώς   τώρα φαίνεται να ανακάμπτει, με τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων το 2017 να είναι αυξημένες κατά 11,7% σε σχέση με το 2016, με την τάση να διατηρείται ανοδική και τους πρώτους μήνες του 2018.

Εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων

Να σημειωθεί πως η κυριότερη δραστηριότητα του oμίλου είναι η εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki και Cadillac, καθώς και των φορτηγών Daf και των λεωφορείων TEMSA. Στον τομέα της λιανικής δραστηριοποιείται στην εμπορία αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, Cadillac, Dacia, Fiat, Ford, MINI, Nissan, Opel, Renault, Volvo, και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων   Σφακιανάκης, επιλογές, φορτηγών και λεωφορείων ΜΑΝ, καθώς και των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Suzuki και BMW.

Αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki 

Επιπλέον, ο όμιλος ασχολείται με τη μίσθωση οχημάτων μέσω της εταιρίας Executive Lease, τις μεσιτείες ασφαλειών μέσω της εταιρίας Executive Insurance Brokers, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών μέσω της εταιρίας Speedex. Επιπρόσθετα, η εταιρία δραστηριοποείται στον τομέα των οικιστικών ακινήτων και του real estate. Μετά την εξαγορά της Mirkat Ltd, που είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki για τη Βουλγαρία, η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, ανέλαβε ως αποκλειστικός εισαγωγέας των προϊόντων Suzuki και για τη FYROM και την Αλβανία.

Παράλληλα, ο Όμιλος εξαγόρασε την εταιρεία Ergotrak A.E., αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια των εμπορικών σημάτων Cummins, Case, Ausa, Linde, Compair και Hitachi, εισερχόμενη δυναμικά στην αγορά των μηχανημάτων έργων και των βιομηχανικών προϊόντων. Ταυτοχρόνως , η εταιρία δραστηριοποιείται και στην Κύπρο μέσω της Alpan Electroline Ltd που είναι αποκλειστικός εισαγωγέας λευκών και μαύρων ηλεκτρικών ειδών Samsung, Indesit, Kuppersbusch, Korting. Ακόμη είναι αποκλειστικός εισαγωγέας Samsung για προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα