Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Τα ψέματα τελείωσαν, σύντροφε Τσίπρα, ο κόσμος σάς απαξίωσε! – του Γ. Λοβέρδου

Μετά και την τρομακτική καταστροφή στο Μάτι και τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της κρίσης, που κατέδειξε την ανικανότητα και τα ψέματά τους, ολοένα και περισσότεροι φίλοι με ρωτούν πώς είναι δυνατόν να έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να στηρίζει μια κυβέρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αναμφίβολα οι μεγαλύτεροι ψεύτες που έχουν περάσει από τη χώρα. Ό,τι και αν μας είπαν ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Μας κορόιδεψαν με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Μας κορόιδεψαν με το δημοψήφισμα όταν μας κάλεσαν να πούμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ενώ είχαν αποφασίσει να πουν ένα μεγάλο και ταπεινωτικό ΝΑΙ. Μας κορόιδεψαν πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ότι δήθεν δεν θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο, αλλά ότι έχουν… «παράλληλο πρόγραμμα». Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν τώρα με κάθε ευκαιρία. Τίποτα από όσα λένε δεν είναι αληθές.
Και όμως, συνεχίζουν οι κυβερνώντες να υπόσχονται ακόμα και τώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη κατάρρευση, εξαιτίας κυρίως της κρατικής διάλυσης, τεχνητούς παραδείσους, που φυσικά δεν υφίστανται και ούτε πρόκειται να υπάρξουν ξανά στο μέλλον. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ψηφίζουμε αυτούς τους ψεύτες, με ρωτάνε. Η απορία και το ερώτημά τους, που απορρέει από τον εύλογο φόβο και την αγωνία για το πού πάει ο τόπος, είναι εύλογα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα. Αλλά πάντα έλεγαν ψέματα. Πάντα και παντού. Και σχεδόν πάντα, οι νικητές των εκλογών, αλλά και οι μεγαλύτεροι ηγέτες αυτής της χώρας ήταν οι ιδανικότεροι ψεύτες και δημαγωγοί. Και αυτό συμβαίνει διότι συνήθως ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια. Δεν θέλει να ακούει αλήθειες. Προτιμά τα ψέματα, τον ικανοποιούν, του κατευνάζουν την αγωνία, τον κάνουν να καταπολεμά το φόβο και την ανασφάλεια για την αβεβαιότητα του αύριο.
Ωστόσο, κρίνω ότι ολοένα λιγότεροι πιστεύουν μύθους, ότι δήθεν θα γίνει η αναδιάρθρωση του Χρέους, θα βγούμε από το Μνημόνιο και θα πάψει η μεγάλη δοκιμασία τους. Πολλοί συμφωνούν, πλέον, ότι η ευκαιρία μας για μια αξιοπρεπή ζωή θα εξαρτηθεί από το πόσο παραγωγικά και πόσο σκληρά θα εργαστούμε και θα δημιουργήσουμε. Και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι περισσότερη ελευθερία, περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία, λιγότερους φόρους, μικρότερη κρατική παρέμβαση στην Οικονομία, την αγορά και την επιχειρηματικότητα. Ευτυχώς, όσο περνά ο καιρός και τα ψέματα σοκάρουν, ο κόσμος αρχίζει να ακούει αλήθειες. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το κλίμα θα αποτυπωθεί και στην ψήφο στις επόμενες εκλογές. Ήδη οι περισσότερες δημοσκοπήσεις παγιώνουν την πρωτοφανή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. φυλλορροούν και εξαφανίζονται. Αντίθετα, ο υπεύθυνος πολιτικός λόγος του Κυριάκου κερδίζει συνεχώς έδαφος και η πιθανότητα να κερδίσει η Ν.Δ. τις επόμενες εκλογές με αυτοδυναμία είναι εξαιρετικά μεγάλη. Είναι η πρώτη φορά από τη χρεοκοπία του 2010, που οι αλήθειες που λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσουν ένα κόμμα, τη Ν.Δ., όχι μόνον στην πρωτιά, αλλά και στην αυτοδύναμη επικράτηση, που θα της επιτρέψει να σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση. Όποιος ξέρει να διαβάζει, όπως ο γράφων, γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα αποτελέσει κόλαφο εις βάρος του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του. Ας ελπίσουμε ότι θα επιφέρει και το οριστικό τέλος των ψεμάτων…

Γιατί καταρρεύσαμε, σύντροφοι;

Είναι, πλέον, προφανές ότι το κρίσιμο διακύβευμα που θα κρίνει τις προσεχείς εκλογές, αλλά ακόμα και το χρόνο διεξαγωγής τους, είναι αν περικοπούν και πάλι οι συντάξεις, όπως έχουν ήδη προψηφίσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προσωπικά είμαι σφόδρα εναντίον των νέων περικοπών. Θεωρώ ότι μολονότι η συνταξιοδοτική δαπάνη παραμένει μεγάλη, οι συντάξεις έχουν μειωθεί τόσο πολύ που δεν αντέχουν άλλη περικοπή οι συνταξιούχοι, που έχουν φτάσει στα όριά τους. Ωστόσο, το Συνταξιοδοτικό υπήρξε ένα μεγάλο λάθος που οδήγησε στην κατάρρευση του 2010. Επειδή ακόμα υπάρχουν Έλληνες που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, να τους θυμίσω ότι το κράτος με τις στρατιές των βολεμένων και των 50άρηδων συνταξιούχων, με τα γελοία, αλλά πολυέξοδα επιδόματα, τα απίστευτα υψηλά εφάπαξ, τα προνόμια και τους υψηλούς μισθούς και συντάξεις, από τους μεγαλύτερους στην Ε.Ε., ήταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει.

Σπατάλες…

Όπως έγινε, τελικά, το 2010. Να σκεφθείτε μόνο ότι τη δεκαετία 2000-2009, δηλαδή την προ Μνημονίων δεκαετία, η κρατική επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασε στο αστρονομικό ύψος των 220 δισ. ευρω. Δηλαδή, αν συνυπολογίσουμε και τους τόκους μιας δεκαετίας, όσο περίπου ήταν το δημόσιο Χρέος το 2010 όταν μπήκαμε στα Μνημόνια. Είναι προφανές ότι φτιάξαμε ένα σύστημα που δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του συστήματος.

Αντιδράσεις…

Και όμως, το 2001 το σύνολο του λαού και του πολιτικού κόσμου, όλα τα κόμματα, από την Άκρα Αριστερά μέχρι την Άκρα Δεξιά, απέρριψαν το Νόμο Γιαννίτση, με τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών, γιατί δεν ήθελαν να «ξεβολευτούν». Ενώ είναι βέβαιο ότι αν είχαμε ξεβολευτεί, τότε, συγκροτημένα, ίσως να μην μπαίναμε στα Μνημόνια ύστερα από μια δεκαετία. Όπως μια δεκαετία νωρίτερα, ο αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης μάς είχε όλους προειδοποιήσει έγκαιρα για την πορεία προς τη χρεοκοπία. Αλλά δεν θέλαμε να τον ακούσουμε.

Είναι τουλάχιστον τραγικό ότι οι συριζαίοι, που σήμερα κατηγορούν για… τυμβωρυχία την αντιπολίτευση, ανέβηκαν στην εξουσία επικαλούμενοι τους ανύπαρκτους «νεκρούς» της ΕΡΤ και τους νεκρούς εξαιτίας ενός δυστυχήματος με μαγκάλι στη Λάρισα. Ξετσίπωτοι υποκριτές!

Ελπίζω κάποιοι «αναλυτές» τύπου Λούλη ή Μαραντζίδη να μην επανέλθουν με αναλύσεις για το πώς ο Τσίπρας «ωρίμασε» ή έγινε «ρεαλιστής» και εγκατέλειψε τις αριστερές ιδεοληψίες και παλαβομάρες. Τέχνασμα για προπαγανδιστικούς λόγους είναι…

  • Εφόσον γνώριζαν για νεκρούς και αποκλεισμένους και αδιαφόρησαν, ολιγώρησαν και έλεγαν συνειδητά ψέματα, δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, που δεν παραγράφονται…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα