Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Την ανηφόρα πήραν και πάλι τα ενοίκια στην Ερμού

Στην 15η θέση της λίστας με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους σε όλο τον κόσμο βρέθηκε το 2018 η οδός Ερμού πραγματοποιώντας άλμα 10 θέσεων σε σχέση με την κατάταξή της το 2016, όταν βρίσκονταν στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς ακινήτων η ανοδική πορεία της οικονομίας και της ιδιωτικής κατανάλωσης, σε συνδυασμό και με την άνοδο του τουρισμού, πυροδότησαν πληθώρα νέων μισθώσεων στην αγορά εμπορικών καταστημάτων, αυξάνοντας τα ενοίκια και τις αξίες των εμπορικών καταστημάτων, ιδίως αν συνεκτιμηθεί και η έλλειψη νέων αναπτύξεων.

Η οδός Ερμού αποτελεί πλέον τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Propriues-Cushman & Wakefield, κατά την διάρκεια του 2018, το μέσο ενοίκιο αυξήθηκε κατά 17% σε 275 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η Ερμού αποτελεί πλέον έναν από τους «θύλακες» της αγοράς ακινήτων, που έχει ξεπεράσει πλήρως την οικονομική κρίση, καθώς κατά την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, έχει καταγραφεί μέση αύξηση ενοικίων της τάξεως του 10,8%.

Ως εκ τούτου, η Ερμού έχει αναρριχηθεί εκ νέου στην παγκόσμια κατάταξη με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους διεθνώς. Ειδικότερα, με βάση την τελευταία ετήσια έκθεση της Cushman & Wakefield, η Ερμού βρίσκεται πλέον στην 15η θέση της παγκόσμιας λίστας με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους. Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, η ελληνική οδός κέρδισε τέσσερις θέσεις, καθώς το 2017 βρισκόταν στην 19η θέση και το 2016 στην 25η θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016, το μέσο ενοίκιο ενός καταστήματος στην Ερμού βρισκόταν στα 190 ευρώ/τ.μ., από 275 ευρώ/τ.μ. σήμερα.

Εκτός από την Ερμού, αύξηση κατά 4,2% σημείωσαν επίσης και τα ενοίκια στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα, με το μηνιαίο μίσθωμα να διαμορφώνεται σε 125 ευρώ/τ.μ. κατά μέσο όρο. Επίσης, ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν επίσης η οδός Σωτήρος στον Πειραιά, όπου η αύξηση των ενοικίων άγγιξε το 6,7% σε 80 ευρώ/τ.μ., ενώ αύξηση της τάξεως του 3,7% σημειώθηκε και στα ενοίκια των καταστημάτων στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκης, αγγίζοντας πλέον τα 140 ευρώ/τ.μ. το μήνα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα