Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ : Ξανά στη πρώτη θέση

Στη κορυφή των επιβατικών   αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, βρέθηκε και πάλι το 2017 η Τoyota, με 10.026   συνολικές ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11,4 % της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά με 1.166 ταξινομήσεις , πέτυχε ποσοστό 17,6%.«Bασιζόμενοι στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της Τoyota, στα αξιόπιστα προϊόντα μας και στο οργανωμένο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, πετύχαμε άλλη μια πρωτιά τη χρονιά που πέρασε.», δήλωσε , σχολιάζοντας τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην Ελλάδα   Αριστείδης Αραβανής,   σημειώνοντας: «Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην Τoyota, και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους».

Πιο συγκεκριμένα , το 2017 ήταν μια χρονιά με αύξηση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου κατά 12,1% σε σχέση με το 2016. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν στις 94.710, ενώ το 2016 είχαν ταξινομηθεί 84.496 αυτοκίνητα. Η Toyota Ελλάς και το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της πέτυχαν μερίδιο της μάρκας στο 12,0%, περίπου, διατηρώντας την εταιρία στην ηγετική θέση.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα μοντέλα της Ιαπωνικής μάρκας , βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους. Ειδικότερα, στις κύριες και βασικές κατηγορίες της αγοράς, το Aygo με 1.491 ταξινομήσεις και 11,3% μερίδιο αγοράς, ενώ στην λιανική πώληση το Aygo κατέκτησε την δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15,2%. Το Yaris με 5.508 ταξινομήσεις και 18,3%, απέδειξε ακόμα μια χρονιά, πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά σε ολόκληρη την αγορά.   Το Auris με 1.341 ταξινομήσεις και το Corolla με 452 κατέκτησαν αθροιστικά, την δεύτερη θέση επάξια στην κατηγορία C.

Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο της μάρκας, C-HR, στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, προσέδωσε μια ισχυρή, νέα παρουσία στην αναπτυσσόμενη κατηγορία C Crossover. Η μοντέρνα σχεδίαση του νέου μοντέλου , η ισχυρή προσωπικότητα του και η απόλυτα στιλιστική ελευθερία του, ανάδειξαν για μια ακόμα φορά την υπεροχή της Τoyota. To C-HR διακρίθηκε επάξια για την τεχνολογική του υπεροχή, την αναβαθμισμένη οδηγική απόλαυση, ενώ έχει ήδη αποτελέσει σημείο αναφοράς, προσελκύοντας τις θετικότερες εντυπώσεις των ευρωπαίων, και φυσικά και των ελλήνων, καταναλωτών.

Με το νέο όχημα , η Ιαπωνική εταιρία , ενδυνάμωσε το 2017 περαιτέρω την ισχυρή παρουσία της στην υβριδική τεχνολογία, η οποία έχει φτάσει σήμερα να καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις κατηγορίες (segments) στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα