Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Το βάρος στις μονοεδρικές

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. προχωρά και το παζλ συμπληρώνεται. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι που έχουν πάρει άτυπα το τελικό «εντάξει» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς, βέβαια, να μπορούν να το ανακοινώσουν αφού και δημόσια από την ηγεσία της Πειραιώς μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές θεωρούνται ως οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι. Αν και ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων έχει καταρτιστεί, εκκρεμότητες ακόμη παραμένουν, με τους υποψήφιους να συνωστίζονται στην Πειραιώς και να έχουν επαφές με στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα της επιλογής είναι η πληθώρα αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, με το επιτελείο της Πειραιώς να εστιάζει κυρίως σε νέα άφθαρτα και αξιόλογα πρόσωπα, καθώς αδιαμφισβήτητος στόχος είναι η ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά από νέες εκλογές. Στα ψηφοδέλτια της Στερεάς Ελλάδας το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις μονοεδρικές Περιφέρειες, όπως αυτές της Φωκίδας και της Ευρυτανίας, για την καλύτερη επιλογή των προσώπων που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Και αυτό, γιατί βασική επιδίωξη του στρατηγείου της Νέας Δημοκρατίας είναι να κερδηθούν οι μονοεδρικές Περιφέρειες, κυρίως για τη συμβολική βαρύτητα αυτής της νίκης. Επίσης ιδιαίτερη θέση στα ψηφοδέλτια των Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας έχουν τα νέα ηλικιακά πρόσωπα, καθώς και άτομα που επελέγησαν στο Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ.

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συνωστισμός για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας είναι αυτός που θα λάβει οπωσδήποτε τη μία από τις επτά θέσεις στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Νομό Φθιώτιδας. Σίγουρη είναι, όμως, και έχει «κλειδώσει» εδώ και καιρό, και η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόμου. Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. για να μπορέσει να είναι υποψήφιος, και επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα μεγάλη κινητικότητα στο Νομό. Ο καταγόμενος από τη Λαμία πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ διατηρεί άριστες σχέσεις με το καραμανλικό στρατόπεδο, αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία είχε ακολουθήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία. Μάλιστα, το βιβλίο του «Τέσσερα βήματα για την πολιτική αλλιώς» είχε παρουσιάσει στη Λαμία η Ντόρα Μπακογιάννη. Σίγουρη, επίσης, θεωρείται η υποψηφιότητα του προερχόμενου από την ΟΝΝΕΔ οικονομολόγου Τόλη Παπαστόλου. Τη μία «γυναικεία» θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικεί η πρώην βουλευτής Έλενα Μακρή. Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς με μια θητεία 16 ετών στο δημαρχιακό θώκο, αναμένεται να δώσει τη μάχη για τη Βουλή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Για τις υπόλοιπες δύο από τις επτά θέσεις του ψηφοδελτίου είναι αρκετοί οι μνηστήρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θεμιστοκλής Χειμάρας, συνεργάτης του Κώστα Μπακογιάννη, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον. Και ο πρώην βουλευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος έχει εκδηλώσει επίσημα την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την κεντρική πολιτική σκηνή και την ένταξη στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

«Comeback»… παραστρατημένων Τη μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την τριεδρική εκλογική περιφέρεια του Νομού Βοιωτίας θα καταλάβει ο εν ενεργεία βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος έγινε βουλευτής μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου. Η Ν.Δ. αναμένεται να λάβει τη μία από τις τρεις έδρες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, μετά το κενό εκλογικής επιρροής που άφησε ο θάνατος του Μπασιάκου το πεδίο είναι ανοιχτό για αρκετούς υποψηφίους, καθώς οι πιθανότητες εκλογής μοιράζονται. Έτσι, πολλοί εκδηλώνουν το ενδιαφέρον για να συμπεριληφθούν στη λίστα του ψηφοδελτίου. Σίγουρη, πάντως, θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Γιάννη Καράμπελα, που έχει επανακάμψει στη Νέα Δημοκρατία μετά το πέρασμά του από το Ποτάμι. Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει και η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη που το 2012 είχε προσχωρήσει στους ΑΝ.ΕΛ., είχε αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα του κόμματος, αλλά την ίδια χρονιά αποχώρησε από το κόμμα. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει, με μεγάλες πιθανότητες, ο δικηγόρος Λευτέρης Κτιστάκης, γιος του πρώην βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Νίκου Κτιστάκη που εκλεγόταν βουλευτής από το 1974 έως το 1985. Επίσης, τις θέσεις «γένους θηλυκού» του ψηφοδελτίου διεκδικούν η δικηγόρος Λουκία Θεοδώρου και η προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. δικηγόρος Σωσώ Μανάρα. Επίσης θέση ενδιαφέρεται να έχει από το Μητρώο Στελεχών ο επιχειρηματίας (ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος μηχανικός) Δημήτρης Σύρμος.

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Νέα πρόσωπα στη λίστα Ο νυν βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου θα είναι και πάλι υποψήφιος στο Νομό Ευβοίας. Επίσης σίγουρα υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, του οποίου έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του εδώ και καιρό. Επίσης υποψήφιος αναμένεται να είναι ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος. Ο επιμελητής Γενικής Ιατρικής και συντονιστής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» έχει αρχίσει να δείχνει κινητικότητα στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξασφαλίσει το «Ο.Κ.» από την ηγεσία της Ν.Δ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Νίκος Λυσιγάκης, υποψήφιος διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων, με δεσμούς από το περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη. Υποψήφια αναμένεται να είναι πάλι η Τζοβάνα Γκώγκου. Από το Μητρώο Στελεχών θέσεις στο ψηφοδέλτιο θα διεκδικήσουν ο 38χρονος Μανώλης Ιωάννης, που εργάζεται ως program manager στην ΕΕΕ της UNESCO, ο Κώστας Ντούνας, που δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, και ο Μανώλης Τσαλαμανιός, υπεύθυνος της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Eφήβων στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών Εφήβων του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Επιλογές με στόχο τη νίκη στη μονοεδρική Στη μονοεδρική Φωκίδα τις τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει ο προερχόμενος από το Μητρώο Στελεχών επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Χαλιορής, καθώς και η πρώην βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Άθως Φαρδέλος.

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σκοπός να γίνει ξανά «μπλε» ο νομός Στη μονοεδρική Ευρυτανία τη μία από τις τρεις θέσεις του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου θα έχει σίγουρα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος. Επίσης στη λίστα αναμένεται να είναι από το Μητρώο Στελεχών η Θωμαΐδα Οικονόμου, γιατρός και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα