Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια της Μέρκελ

Ποιος θα το περίμενε από την ισχυρή Άνγκελα Μέρκελ να χρησιμοποιεί emoji στα μηνύματα της; Όπως αποκάλυψε η Γερμανίδα καγκελάριος σε πρόσφατη συνέντευξή της εν όψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου, το αγαπημένο της emoji είναι το χαμογελαστό πρόσωπο! «Όταν τα πράγματα πάνε καλά προσθέτω και μια καρδιά», πρόσθεσε η Μέρκελ εκπλήσσοντας άπαντες με αυτή την πιο τρυφερή πλευρά του χαρακτήρα της, η οποία, το δίχως άλλο, θα της δώσει και τις ψήφους των ελάχιστων, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, Γερμανών που δε βρίσκονται ήδη στο πλευρό της.
Όπως έγραφε, άλλωστε, αυτή την εβδομάδα το «Politico», όλοι στη Γερμανία θεωρούν σίγουρο στοίχημα την επανεκλογή της ηγέτιδας των Χριστιανοδημοκρατών, γι’ αυτό και η προσοχή τους είναι στραμμένη στους πιθανούς συνεργάτες της στη νέα κυβέρνηση. Τα τελευταία 12 χρόνια της στην εξουσία, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ηγηθεί διαφόρων συνασπισμών, γεγονός που της έχει επιτρέψει να μετατρέψει το κεντροδεξιό χριστιανοδημοκρατικό της κόμμα σε ένα πιο μοντέρνο και κεντρώο λαϊκό κόμμα.
Όσον αφορά τις επιλογές της για την επόμενη κυβέρνηση η πιο φυσιολογική εξέλιξη θα είναι η συμμαχία της με τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες, που όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψουν θριαμβευτικά στην Μπούντεσταγκ. Εξίσου πιθανή, πάντως, θεωρείται και η επανάληψη του σημερινού σκηνικού, δηλαδή του Μεγάλου Συνασπισμού που θα πρόσφερε στη Μέρκελ την ευρύτερη δυνατή πολιτική βάση για την προώθηση από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μιας γενναίας ευρωπαϊκής ατζέντας.

Συντάκτης

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση