Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Το χρυσοφόρο Champions League των –ακόμη πιο– ισχυρών – του Αντ. Κατσαρού

Μάθαμε πως θα αλλάξουν από την επόμενη σεζόν οι ώρες έναρξης των αγώνων του Champions League. Θα μας πάρει, βέβαια, καιρό να το συνειδητοποιήσουμε, καθώς από την πρώτη ημέρα της κορυφαίας και πιο ελκυστικής διοργάνωσης του ποδοσφαίρου το 21.45 δεν άλλαξε ποτέ. Μοναδική εξαίρεση οι αγώνες σε χώρες όπου το κρύο και το χιόνι δεν επιτρέπουν να ξεκινήσει πιο αργά από το απόγευμα ένα παιχνίδι, όπως συμβαίνει με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Εκείνο που δεν μας απασχολεί προσωπικά, διότι δεν έχει να κάνει με τη διαχείριση του χρόνου μας, αλλά αφορά στα πραγματικά δεδομένα για τις ομάδες που συμμετέχουν, είναι το οικονομικό, καθώς οι άνθρωποι της UEFA κατέληξαν στο ότι πρέπει να ενισχύσουν τη διοργάνωση αβαντάροντας τις μεγαλύτερες ομάδες με ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές ενέσεις. Όλα τα σχέδια που υλοποιούνται, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, αυτό τον «προορισμό» έχουν. Να δυναμώσουν οι δυνατοί, ώστε τα αστέρια να αστράφτουν ακόμη περισσότερο. Να ελαχιστοποιούνται δηλαδή οι πιθανότητες αποκλεισμού των μεγάλων ονομάτων, που στη γλώσσα την εμπορική ως brand names κρατούν τα ταμεία γεμάτα.
Από το Champions league του 2018 έως και το 2021, με τη νέα δομή τα χρηματικά έπαθλα θα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: 1) 15% από το μάρκετ πουλ, το οποίο μειώνεται αισθητά, 2) 25% έπαθλο μεγαλύτερης συμμετοχής, 3) 30% πριμοδοτήσεις από αποτελέσματα, και 4) 30% χρηματικά έπαθλα από επιτυχίες στην ιστορία της διοργάνωσης. Τα μπόνους ανά φάση διαφοροποιούνται. Εκεί που και φέτος η κάθε νίκη πριμοδοτείται με 1, 5 εκατ. ευρώ, τώρα αυξάνεται και φτάνει στα 2,7 εκατ. ευρώ! Η ισοπαλία από τις 500.000 ευρώ ανεβαίνει στις 900.000 ευρώ. Η πρόκριση στις 16 κορυφαίες ανεβαίνει στα 9,5 εκατ. ευρώ, στις 8 πάει στα 10,5 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η νικήτρια θα εισπράξει 19 εκατ. ευρώ (από 15,5 που είναι τώρα).Ο φιναλίστ θα πάρει 15 εκατ. ευρώ. Κάθε ομάδα που θα εισέρχεται στους ομίλους θα έχει μίνιμουμ 15 εκατ. ευρώ από 12,7 εκατ. ευρώ που ισχύει σήμερα. Ένα είναι βέβαιο. Πως οι αναμετρήσεις του Champions League με την πάροδο των ετών θα γίνουν ακόμη πιο ελκυστικές.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα