Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Υπάρχει και παιχνίδι, με το οποίο αξίζει να ασχοληθούμε λίγο… – του Αντ. Κατσαρού

Στη χώρα που τα αγωνιστικά σπανίως απασχολούν με λεπτομέρεια, εμείς από αυτή εδώ τη «γωνιά» θα κάνουμε μία εξαίρεση. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την εικόνα στο ντέρμπι της Τούμπας, όχι με συνοδό τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, ούτε με τις απαιτήσεις των οπαδών όπως αυτές διατυπώνονται σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Καλά κάνουν και φωνάζουν, δικαίωμα του καθενός στο πολίτευμα της Δημοκρατίας είναι να διαμαρτύρεται, όμως υπάρχει, βρε, παιδιά και ένα άμοιρο παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο. Και όσο αυτό μπορούμε ακόμη να το βλέπουμε στην Ελλάδα (για το μέλλον δεν είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει…), έχουμε και εμείς δικαίωμα να το σχολιάζουμε αγωνιστικά, τακτικά και όπως αλλιώς μας επιτρέπουν τα λίγα περιθώρια που μας έχουν απομείνει.
Στην Τούμπα τα θέματα είναι πολλά για τους προπονητές. Έχουν λοιπόν ίσως για πρώτη φορά να κάνουν με προβλήματα που δεν ξεκινούν από ατυχίες, αλλά με το ποιους καλούνται να επιλέξουν στη μάχη της χρονιάς και τι ρόλο θα τους αναθέσουν. Είναι η στιγμή που κρίνεται πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό η ικανότητα των δύο προπονητών.
Ο Λουτσέσκου προχωράει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στη μεσαία γραμμή έχοντας ως δεδομένο το δίδυμο Σάκχοβ – Μαουρίσιο, όμως σε αυτή την αναμέτρηση δείχνει να ταιριάζει περισσότερο ο Κάνιας. Δίλημμα νούμερο 1. Υπάρχει όμως και δεύτερο. Θα μπει στη μάχη αριστερά μπροστά ο Μακ; Τα ντουμπλαρίσματα με τον Βιεϊρίνια είναι κακά, και εάν επαναληφθούν η δυνατή πλευρά της ΑΕΚ, που είναι η δεξιά με Γκάλο, Λάζαρο, θα τα εκμεταλλευτεί.
Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει σκέψη για τριάδα στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ βασίζεται και στις δύο πτέρυγες στην ανάπτυξή του, με αποτέλεσμα να μην αφήνει περιθώρια για τέτοιες σκέψεις στον αντίπαλο προπονητή. Ο Χιμένεθ θέλει να παίξει λοιπόν με Γκάλο – Λόπες και στο κέντρο την απουσία του Τσιγκρίνσκι θα κληθεί να αναπληρώσει ο Λαμπρόπουλος. Στα χαφ είναι καθοριστική η επιβολή του παιχνιδιού, γι’ αυτό και υπολογίζει περισσότερο απ όλους τους Σιμόες – Γαλανόπουλο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει μια παραπάνω έκπληξη προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή. Αυτή θα κρίνει, άλλωστε, και την αναμέτρηση, όπως δείχνει η ισορροπία και των δύο ομάδων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση